• 01/01/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suudi Arabistan yönetiminin, üniversite öğrencilerinin Gazze’de işlenen cinayetleri protesto etmek için gösteri düzenleme talebini reddettiği bildirildi.




    YDH- Suudi Arabistan yönetiminin, üniversite öğrencilerinin Gazze’de işlenen cinayetleri protesto etmek için gösteri düzenleme talebini reddettiği bildirildi.

     

    El Alem televizyonun haberine göre Suudi Arabistan’daki bazı üniversite hocalarıyla öğrencilerinin İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları protesto etmek için gösteri düzenleme talebi Suudi yönetimi tarafından reddedildi.

     

    Abdulaziz Üniversitesi’nden 250 öğrencinin, Demmam Üniversitesi’nden de 80 öğrencinin Gazze’de işlenen cinayetleri protesto etmek için gösteri izni istediği belirtilirken Fahd Üniversitesi Petrol ve Maden fakültesi öğrencilerinin de benzer bir talepte bulunacağı ifade edildi.

     

    Cidde’deki Abdulaziz Üniversitesi öğrencilerinin Üniversite Rektörü Usame Sadık Tayyib’e yazdıkları mektupta “Aydın yetiştiren bir öğrenim kurumu olan üniversitemizin bu dayanışmadan uzak durması akıllıca değildir” dediği belirtilirken, Suudi Arabistanlı yetkililerin üniversitelerin siyasetten uzak durması gerektiğini belirterek gösteriye izin vermediği açıklandı.

     

    Suudi Arabistan İçişleri Bakanı geçtiğimiz salı günü ülkede yapılacak her türlü gösteri ve yürüyüşün yasadışı sayılacağını açıklamıştı.

     

    Suudi Arabistan’da Şiilerin yaşadığı Katif kentinde Gazze’de işlenen cinayetleri protesto etmek geçtiğimiz pazartesi günü bir gösteri düzenlenmiş, Suudi polisi gösteriyi dağıtmak için ateş açmıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel