• 01/10/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El- Fetih liderlerinden Husam Hıdır, Filistinli tüm direniş gruplarını İsrail’e savaşta birlik olmaya çağırdı.




    YDH- El- Fetih liderlerinden Husam Hıdır, Filistinli tüm direniş gruplarını İsrail’e savaşta birlik olmaya çağırdı.

     

    El-Cezire televizyonuna demeç veren el-Fetih liderlerinden Husam Hıdır, el-Fetih’in Hamas’la dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Hizbullah’ın 2006 Temmuz Savaşı’nda İsrail’i yenerek destan yaratması gibi Filistinli direniş grupları da yarattığı destanı Filistin tarihinde parlak bir sayfa olarak kaydedecek ve onurlu bir siyasi çözüm yolunu Filistin halkı için açacaktır” dedi.

     

    Filistinli direniş gruplarının Gazze’de İsrail’e karşı gerçek bir savaş verdiğini belirten Husam Hıdır, bu savaşın Filistin halkının ve Arap ülkelerinin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

     

    Filistinli direniş gruplarının sunulan önerileri dikkatli bir şekilde incelemeleri ve Filistin halkının çıkarları doğrultusunda karar almaları gerektiğini söyleyen Hıdır, “şunu özellikle vurgulamalıyım ki Hamas ve diğer direniş grupları Gazze’de zafer kazanıyorlar; fakat Filistin halkı büyük zarar görüyor. Bu sebeple bu direnişi siyasi araç olarak kullanıp Filistinli gruplar arasındaki ayrılığı daha da derinleştirmemeliyiz” dedi.

     

    Hamas’ın, el-Fetih’in ve diğer direniş gruplarının Filistin halkını bir direniş programı çerçevesinde birleştirmesi gerektiğini belirten Hıdır, bununla birlikte İsrail’le görüşme kapısının da açık bırakılması gerektiğini söyledi.

     

    Husam Hıdır, son olarak İsrail’in el-Fetih’i zayıflatmak istediğini belirterek el-Fetih’ten Hamas’ın ve diğer direniş gruplarının yanında yer almasını istediğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel