• 01/11/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, BM’nin hiçbir kararını kendileri açısından bağlayıcı görmediklerini açıkladı.




    YDH- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, BM’nin hiçbir kararını kendileri açısından bağlayıcı görmediklerini açıkladı.

     

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de ateşkes yapılmasını öngören 1860 sayılı kararına rağmen saldırılarını sürdüren İsrail’in Başbakanı Ehud Olmert, bugün ateşkesle ilgili yaptığı açıklamada “İster geçmişte alınmış olsun, isterse gelecekte alınacak olsun bizi İsrail vatandaşlarını savunma hakkından mahrum bırakacak hiçbir kararı kabul etmeyeceğiz” dedi.

     

    Birleşmiş Milletleri de İsrail karşıtı bir tutum almakla suçlayan Olmert, “İsrail her kesimin benzersiz çabalarıyla elde ettiklerini, son anda kaybetmemelidir” dedi.

     

    Arap devletlerinin ve Filistin Özerk Yönetimi’nin Hamas’ı ve Gazze’deki direnişi bitirmesi için İsrail’e açık destek verdiğini hatırlatan siyasi gözlemciler, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in “her kesimin benzersiz çabaları” sözüyle bu desteğe işaret ettiğini ve İsrail’in Arap desteğini arkasına almışken Gazze’ye yönelik saldırılarını bu destekte kırılma görülünceye kadar sürdürmekte kararlı olduğunu ifade ediyorlar.

     

    Öte yandan Gazze’ye yönelik kara saldırılarında ağır kayıplar veren ve somut hiçbir mevzi kazanamayan İsrail’de operasyonların sürdürülmesi konusundaki görüş ayrılıkları da gittikçe derinleşiyor.

     

    İsrail Başbakanı Ehud Olmert, saldırıların sürdürüleceğini açıklarken, Savunma Bakanı Ehud Barak, kabinenin operasyonların sonlandırılması için diplomatik yolları değerlendirdiğini açıkladı.

    

    Makaleler

    Güncel