• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistinli rakip gruplar bugün Kahire’de yaptıkları toplantıda ulusal uzlaşma ve ulusal birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardı.




    YDH- Filistinli rakip gruplar bugün Kahire’de yaptıkları toplantıda ulusal uzlaşma ve ulusal birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardı.

     

    Hamas, el-Fetih ve bazı diğer önde gelen Filistinli grupların katıldığı bugünkü ulusal diyalog toplantısı sonunda açıklamada bulunan Filistin Özerk Yönetimi eski Başbakanı Ahmed Kurey, ulusal uzlaşma sürecinin güçlendirilmesi için beş çalışma komisyonunun toplanacağını duyurdu.

     

    Ahmed Kurey, Filistinli grupların bugünkü ulusal diyalog toplantısı sonucunda aldığı kararları şöyle açıkladı:

     

    Komisyonların kurulması

     

    -Ulusal birlik hükümeti kurulması için komisyon oluşturulması

    -Tarafsız güvenlik kurumlarının oluşturulması ve Filistin Kurtuluş Örgütü’nün yeniden yapılandırılması için komisyon kurulması

    -Ulusa uzlaşmanın güçlendirilmesi için komisyon kurulması

    -2010 yılının ocak ayında yapılması kararlaştırılan Yasama Meclisi ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı için yapılacak seçimlerin ön adımlarının atılması için komisyon kurulması

     

    Filistinli grupların bu komisyonların çalışmalarına 10 Mart’ta başlaması ve çalışmalarını Mart sonuna kadar bitirmesi konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

     

    Toplantıda ayrıca, bu beş komisyona ilaveten diğer komisyonların çalışmalarını yönlendirecek ve uzlaşmazlık durumunda hakem rolü oynayacak altıncı bir komisyonun kurulması konusunda da anlaştığı bildirildi.

     

    Görüşmelere arabuluculuk eden Mısır’ın söz konusu komisyonlarda yer almasının da kabul edildiği bildirilirken taraflar arasındaki siyasi gerginliklere son verilmesi için Hamas ve el-Fetih’in elinde bulundurduğu mahkumların serbest bırakılması da kararlaştırıldı.

     

    

    Makaleler

    Güncel