• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Sadr grubu, Irak hükümetinin ulusal uzlaşma planı çerçevesinde Baasçılara siyasi sürece katılma çağrısı yapılmasından endişe duyduğunu açıkladı.




    YDH- Sadr grubu, Irak hükümetinin ulusal uzlaşma planı çerçevesinde Baasçılara siyasi sürece katılma çağrısı yapılmasından endişe duyduğunu açıkladı.

     

    Bir İtalyan haber ajansına demeç veren Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, darbeciliğin Baasçıların zihninde kurumsallaşmış bir şey olduğunu belirterek demokratik süreçlere inanmayan basçıların siyasete dönmesinden endişe duyduklarını söyledi.

     

    Hükümetin Baasçıların siyasete dönüşünü belli şartlara bağlaması gerektiğini belirten Ubeydi, Baasçıların halen sahip olduğu niteliklerin onların siyasete dönüşleri konusunda kendilerini endişelendirdiğini ifade ederek Baasçıların Saddam zamanında halka yaptıkları zulümlerden dolayı pişmanlık duymadıkları gibi bunu Saddam’ın kahramanlığı olarak nitelediklerini ve darbeci bir zihniyete sahip olduklarını söyledi.

     

    Hükümetin Baasçıların darbeci çabaları konusunda siyasi süreçteki diğer kesimlere nasıl bir garanti verdiğini soran Ubeydi, Irak’ta darbe döneminin kapandığına ilişkin söylemlere rağmen Baasçıların siyasete dönüşlerinin Irak’taki kurumlar açısından bir tehdit olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

     

    Daha önce de Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim, Baasçıların siyasi sürece katılması konusunda uyarıda bulunarak diğer parti ve grupların kapatılan ve yasadışı ilan edilen Baas Partisi’nin Irak siyasi hayatına geri dönmesine izin vermemelerini istemişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel