• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail’in siyasi alanda Hamas’ı yalnızlaştırma çabalarına rağmen Hamas’la kurulan uluslar arası temaslar devam ediyor.




    YDH- İsrail’in siyasi alanda Hamas’ı yalnızlaştırma çabalarına rağmen Hamas’la kurulan uluslar arası temaslar devam ediyor.

     

    İngiliz ve İrlanda parlamenterlerinden oluşan bir heyetin Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’e dün gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından bugün de Yunan ve İtalyan parlamenterlerden oluşan bir heyet, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’i Şam’daki bürosunda ziyaret etti.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’i ziyaret eden Avrupalı parlamenterlerden oluşan heyetin Yunan başkanı Georgis Anostopulos, görüşmeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ziyaretlerinin amacının Yunan ve İtalyan halklarının Filistin halkıyla dayanışmasını ortaya koymak olduğunu belirtti ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’den Filistin’de yaşanan son gelişmeler konusunda bilgi aldıklarını ifade etti.

     

    Anostopulos, Avrupalı parlamenterler olarak Hamas’la el-Fetih arasında yürütülen Filistin ulusal diyalogu görüşmelerinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

     

    Hamas Siyasi Büro üyelerinden Sami Hatır da İtalyan ve Yunan parlamenterlerin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek Batılı ülkelerin Hamas konusunda daha açık bir politika başlatmalarının son derece olumlu bir adım olduğunu ifade etti ve Avrupalı parlamenterlerin Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le görüşmesini cesurca bir girişim olarak niteledi.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, dün de Bayan Clare Short, Barones Jenny Tonge ve Barones Lindsay Northover’den oluşan İngiliz parlamento heyetin kabul etmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel