• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistinli gruplar arasında yürütülen ulusal diyalog görüşmelerinde büyük ilerlemeler kaydedildiği ve tarafların birçok meselede anlaşmaya vardığı bildirildi.




    YDH- Filistinli gruplar arasında yürütülen ulusal diyalog görüşmelerinde büyük ilerlemeler kaydedildiği ve tarafların birçok meselede anlaşmaya vardığı bildirildi.

     

    Filistin ulusal diyalog görüşmelerinde el-Fetih heyetine başkanlık eden Nebil Şa’s, müzakerelerde birçok meselede anlaşmaya varıldığını açıkladı.

     

    Anlaşmaya varılamayan konuların çözümünün Hamas’la İsrail arasındaki dolaylı görüşmelerin sonucuna bağlı olduğunu belirten Nebil Şa’s, “Meselelerin yüzde 85’i çözümlendi, geri kalan meselelerin çözümü için ise Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Ömer Süleyman’ın Washington’dan dönmesini bekliyoruz” dedi.

     

    Nebil Şa’s, Mısır’ın Filistin ulusal diyalogu konusunda uluslar arası toplumdan mümkün olan en geniş desteği elde etmeye çalıştığını belirterek bu çerçevede Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu’l- Geyt’in Brüksel’e İstihbarat Servisi Başkanı Ömer Süleyman’ın da Amerika’ya gittiğini ifade etti.

     

    Ömer Süleyman’ın üç dört gün içinde Mısır’a döneceğini ve Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin Süleyman’ın Kahire’ye dönmesinden sonra yeniden başlayacağını belirten Şa’s, görüşmelerde henüz bir sonuca varamamış olmaktan dolayı üzgün olduğunu; ancak bir hafta sonra yeniden başlayacak olan görüşmeler sonunda Filistin içindeki sorunların çözülmesini umduğunu söyledi.

     

    Öte yandan Fransız haber ajansına açıklamada bulunan Filistin’in Kurtuluşu İçin Halk Cephesi örgütüne mensup bir yetkili Kahire’de yürütülen görüşmelerin, ulusal birlik hükümeti konusunda anlaşmaya varılamaması yüzünden askıya alındığını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel