• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak hükümeti, kapatılan Baas Partisi üyelerinin ulusal uzlaşma planı çerçevesinde siyasi sürece katılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.




    YDH- Irak hükümeti, kapatılan Baas Partisi üyelerinin ulusal uzlaşma planı çerçevesinde siyasi sürece katılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

     

    Bir basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak hükümetinin ulusal uzlaşma planı çerçevesinde Baasçıların siyasi sürece katılması için müzakerelerde bulunduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

     

    “Irak devletini yıkan ve Irak halkını katleden Baasçıların Irak’ta hiçbir yeri yok” diyen Hükümet sözcüsü Debbağ, Baasçıların Irak’ta iki defa siyasi alanda yer aldığını ve her ikisinde de Irak halkına yıkımdan başka bir şey getirmediğini söyledi.

     

    Öte yandan Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie de bugün Ayetullah Sistani ile görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında Baasçılarla barışa ilişkin planları sert bir şekilde eleştirerek “hükümet yalnızca Baasçılarla işbirliği yapmaya mecbur bırakılan ve Irak halkının kanına elini bulaştırmamış olanlarla görüşmeler yapacaktır” dedi.

     

    Daha önce de Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin bürosu bir açıklama yaparak Baasçılarla siyasi sürece katılmaları yönünde görüşmeler yapıldığına ilişkin haberleri yalanlamıştı.

     

    Hükümetin Baasçıların siyasi sürece katılması yönünde görüşmelerde bulunduğuna dair haberler üzerine Irak İslami Yüksek Konseyi ve Sadr grubu, Baasçıların siyasi sürece katılmasına karşı olduklarını açıklamışlardı.

     

    

    Makaleler

    Güncel