• 04/07/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Kürt gruplarının Kerkük’ün kuzeydeki bölgesel yönetime bağlanması için düzenledikleri imza kampanyası, Türkmenlerin ve Arapların sert tepkisiyle karşılaştı.




    YDH- Kürt gruplarının Kerkük’ün kuzeydeki bölgesel yönetime bağlanması için düzenledikleri imza kampanyası, Türkmenlerin ve Arapların sert tepkisiyle karşılaştı.

     

    Arkadaşımız Özdemir Hürmüzlü’nün Kerkük’ten bildirdiğine göre Birleşmiş Milletlerin Kerkük’le ilgili planını “bir Türk planı” olarak niteleyen Kürt grupların Kerkük’ü kuzeydeki bölgesel yönetime bağlamak amacıyla imza kampanyası başlatması, Türkmenlerin ve Arapların tepkisine neden oldu.

     

    Akşam saatlerinde 23. Madde kapsamında Irak parlamento tarafından kurulan Gerçekleri İnceleme Komisyonu’nun Türkmen ve Arap üyeleri, Kerkük’teki valilik binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, Kerkük’te Kürtlerin yaptıkları imza kampanyası yüzünden komisyondan çekildiklerini birdirdiler.

     

    Türkmen ve Arap temsilciler düzenledikleri basın toplantısında, Amerika’yı ve Kerkük’teki yerel yönetimi suçlayarak, bu imza kampanyasının derhal durdurulmasını istediler.

     

    Kerkük’teki aktif siyasetçilerden il meclisindeki Bağımsız Arap Listesi’nin Başkanı Muhammed el-Cuburi, basın mensuplarına verdiği demeçte Kürtlerin bu kampanayı durdurmamaları halinde Arapların ve Türkmenlerin de Irak’ın genelinde “Kerkük Iraklılarındır” kampanyası başlatacaklarını söyledi.

     

    El-Cuburi, “Kürtlerin bu kampanyayı yarına kadar durdurmalarını istiyoruz. Aksi takdirde biz ve Türkmenler Irak’ın genelinde aşiretlerin de desteğini alarak Kerkük Iraklılarındır kampanyası başlatacağız” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel