• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’taki devrik Baas rejiminin Cumhuriyet Muhafızları Komutanlarından Ra’d, Muhammedani, Irklı temsilcilerle Ürdün’de görüştüklerini açıkladı.




    YDH- Irak’taki devrik Baas rejiminin Cumhuriyet Muhafızları Komutanlarından Ra’d, Muhammedani, Irklı temsilcilerle Ürdün’de görüştüklerini açıkladı.

     

    Londra’da yayımlanan eş-Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Saddam rejiminin Cumhuriyet Muhafızları ordusunun 2. Tugay Komutanı General Ra’d Muhammedani, Amerikalıların ve İngilizlerin gözetiminde Irak hükümet temsilcileriyle Bağdat’ta ve Ürdün’ün başkenti Amman’da üç kez görüştüklerini açıkladı.

     

    Iraklı yetkililerin eski rejim liderleriyle ulusal uzlaşma çerçevesinde görüştüklerini belirten Muhammedani, Amerikalılerın ve İngilizlerin de Bağdat’ta yapılan görüşmelerde kendilerinin can güvenliğini sağladığını söyledi.

     

    Halen Ürdün’ün başkenti Amman’da yaşayan Cumhuriyet Muhafızları Ordusu 2. Tugay Komutanı General Ra’d Muhammedani, görüştüğü Iraklı askeri komite yetkililerinden Baasçı subayların emekli edilmesini ve korgeneral rütbesindekilere aylık 700; tuğgeneral rütbesindekilere de aylık 500 Dolar maaş bağlanmasını istediklerini belirtti ve isteklerinin bir kısmının kabul edildiğini söyledi.

     

    Iraklı yetkililerle yaptıkları görüşmelerin kesildiğini belirten Korgeneral Ra’d Muhammedani, ayrıca albay rütbesindeki 50 kişinin tuğgeneralliğe terfi ettirilerek savunma bakanlığında danışman olark görevlendirilmesini teklif ettiklerini söyledi.

     

    İşgalden sonra ABD tarafından Irak’a başbakan olarak atanan İyad Allavi de daha önce Amerikalıların Baasçılarla görüşmekte olduğunu açıklamıştı.

     

    Öte yandan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin danışmanlarından Haydar el-Batat, Amerikalıların Başbakan Maliki’ye ulusal uzlaşma planı çerçevesinde Baasçılarla görüşmesi ve Baaslıların siyasi sürece kazandırılması için baskı yaptığını açıkladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel