• 05/06/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Birleşik Irak İttifakı üyelerinden Ababs el-Beyati, yapılacak parlamento seçimlerinde artık mezhebi duyguların belirleyici olamayacağını söyledi.




    YDH- Birleşik Irak İttifakı üyelerinden Ababs el-Beyati, yapılacak parlamento seçimlerinde artık mezhebi duyguların belirleyici olamayacağını söyledi.

     

    Irak’ta yayımlanan ez-Zaman gazetesine demeç veren Birleşik Irak İttifakı milletvekillerinden Abbas el-Beyati, daha önce Şii Birleşik Irak İttifakı ile Sünni Uzlaşma Cephesi arasında derin görüş ayrılıkları bulunduğunu; ancak bu ihtilafların son bir yıl içerisinde ciddi bir şekilde azaldığını söyledi.

     

    Şu an Şii ve Sünni ittifakların birbirleri aleyhindeki propagandaları da azalttığına dikkat çeken Beyati, iki tarafın aralarındaki ihtilafların çözümü için görüşmeler başlattıklarını belirterek bu durumun Irak’ın siyasi atmosferini olumlu etkilediğini ve önümüzdeki seçimlerin mezhepçilik duygularından uzak bir atmosferde geçmesini umduğunu söyledi.

     

     Abbas el-Beyati, merkezi hükümetle Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasındaki ihtilafların da en alt düzeye indiğini belirterek, bu durumun da ülkenin siyasi geleceği açısından çok olumlu olduğunu ifade etti.

     

    Irak Uzlaşma Cephesi üyesi Reşid el-Azavi de ülkedeki siyasi sürecin 2006 yılında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek bu olumlu durumun geçtiğimiz yerel seçimlerde en yüksek düzeyine ulaştığını parlamento seçimlerinde de mezhepçiliğin değil, milliyetçiliğin ön planda tutulmasını umduğunu söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel