• 07/03/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Hamas’la ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.




    YDH- Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Hamas’la ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

     

    Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek Hamas’la yakın ve samimi ilişkilerinin bulunduğunu açıkladı.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Dr. Ramazan Abdullah, Hamas’la ilişkilerinin hiçbir zaman kesilmediğini söyledi.

     

    İslami Cihat’ın ekonomik kriz yaşadığını doğrulayan Dr. Ramazan Abdullah, İsrail’in Filistin’e uyguladığı ablukaya bazı Batılı ve Arap devletlerinin de katılması sebebiyle Hamas’ın da kendileri gibi ekonomik bunalım içerisinde olduğunu söyledi.

     

    İslami Cihat’ın Hamas’tan borç istediğine dair haberleri yalanlayan Dr. Ramazan Abdullah, yaşadıkları ekonomik bunalıma rağmen Hamas’tan borç istediklerine dair haberlerin tamamen uydurma olduğunu belirtti ve bu tür haberlerin Filistin direniş güçleri arasında ihtilaf çıkarmaya yönelik olduğunu ifade etti.

     

    İslami Cihat Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, Hamas’la bazı siyasi konularda görüş farklılıklarının olmasının doğal olduğunu belirterek bu tür görüş ayrılıklarının İslami Cihat’la Hamas arasındaki güçlü ilişkilere zarar vermeyecek boyutta olduğunu söyledi.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in geçen hafta yaptığı konuşmaya katılmaması ile ilgili yapılan spekülasyonlara da değinen Dr. Ramazan Abdullah, Meşal’in ABD Başkanı Barack Obama’nın açıklamalarıyla ilgili sadece Hamas’ın görüşlerini yansıtan değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi ve “eğer Hamas’ın kuruluşuyla ya da Şeyh Ahmed Yasin’le ilgili bir program olsaydı buna mutlaka katılırdım” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel