• 10/08/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi, Irak Ulusal İttifakı’nın seçimlerde açık liste uygulamasını desteklediğini açıkladı.




    YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi, Irak Ulusal İttifakı’nın seçimlerde açık liste uygulamasını desteklediğini açıkladı.

     

    El-Arabiya televizyonuna demeç veren Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Irak Ulusal İttifakı Üyesi Adil Abdulmehdi, Irak Ulusal İttifakı’nın seçimlerde seçmenin adaya oy verebilmesine imkan tanıyan açık liste uygulamasını desteklediğini açıkladı.

     

    Irak’ta önümüzdeki ocak ayında yapılacak olan parlamento seçimlerinde seçmenin sadece ittifak listesine oy verebildiği kapalı liste sisteminin mi yoksa ittifak içerisindeki herhangi bir adaya oy verebilmesine imkan tanıyan açık liste sisteminin mi uygulanacağı konusunda belirsizlik sürerken, Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin meclisin kapalı liste sistemine karar vermesi durumunda halkı seçimlere katılmaya teşvik etmeyeceğini açıkladığı bildirilmişti.

     

    Yurt dışındaki Iraklıları da seçimlere geniş ölçüde katılmaya davet eden Irak Cumhurbaşkanı Adil Abdulmehdi, Irak’ın geleceğinin Iraklıların seçimlere göstereceği katılıma bağlı olduğunu ifade etti.

     

    Irak Cumhurbaşkanı Adil Abdulmehdi, seçimlerde dini mercilerin rolü konusundaki bir soruyu da dini mercilerin halka tavsiye ve nasihatlerde bulunduğunu ve seçimlere ilişkin ayrıntılara karışmadıklarını söyleyerek cevap verdi ve “Dini merciler, ülkenin bütünsel politikaları konusunda doğru gördükleri hususlarda açıklama yapıyorlar. Onlar seçmenden yeterlilik ve liyakat sahibi kişilere oy vermesini istiyorlar” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel