• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen’deki Husi Hareketi, Suudi Arabistan medyasının Hareket’in sözcüsü Muhammed Abdusselam’ın öldürüldüğü yönündeki haberlerini yalanladı.




    YDH- Yemen’deki Husi Hareketi, Suudi Arabistan medyasının Hareket’in sözcüsü Muhammed Abdusselam’ın öldürüldüğü yönündeki haberlerini yalanladı.

     

    El-Alem televizyonuna telefonla demeç veren Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Suudi Arabistan medyasında yer alan ve kendisinin düzenlenen bir hava operasyonunda öldürüldüğünü iddia eden haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

     

    Mısır’ın Nil televizyon kanalı da Suudi Arabistan askeri yetkililerine dayandırdığı haberinde Suudi Arabistan savaş uçaklarının düzenlediği bir operasyonda aralarında Husi Hareketi’nin Sözcüsü Muhammed Abdusselam’ın da bulunduğu 20 üst düzey Husi Hareketi liderinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

     

    Muhammed Abdusselam, İran’dan yayın yapan el-Alem kanalına verdiği demeçte “Bazı medya organlarının Husi Hareketi’nin üst düzey liderlerinin öldürüldüğüne ilişkin haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bunlar, Suudi ordusunun köylerde ve mülteci kamplarındaki sivillere yönelik cinayetlerini örtbas etme çabalarıdır” dedi.

     

    Suudi sermayeli el-Arabiya kanalı Yemen ordusu ile Husi güçleri arasında Sa’da kenti civarında bu sabahtan itibaren yeniden şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtirken, katar’ın el Cezire televizyonu ise Suudi ordusunun Yemen sınırındaki stratejik Cebel Duhan bölgesini ele geçirdiğini; ancak kayıplarını azaltmak için Yemen topraklarına girmediğini ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel