• 12/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen’deki muhalif Şii Husi Hareketine destek konusunda İran’ı, Libya’yı ve Hizbullah’ı suçlayan Arap ülkeleri, bu kez aynı konudaki suçlamalarını Hamas’a yöneltti.




    YDH- Yemen’deki muhalif Şii Husi Hareketine destek konusunda İran’ı, Libya’yı ve Hizbullah’ı suçlayan Arap ülkeleri, bu kez aynı konudaki suçlamalarını Hamas’a yöneltti.

     

    Kuveyt’te yayımlanan es-Siyase gazetesi, Hamas’ın İran’ın yönlendirmesi ve maddi desteğiyle el-Husi hareketini maddi ve manevi açıdan desteklediğini iddia etti.

     

    Kuveyt’te İran karşıtı yayınlarıyla tanınan es-Siyase gazetesi, Suriye’deki istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde İran’ın Devrim Muhafızları Ordusuna Bağlı Kudüs Ordusu’nun Lübnan’daki komutanının geçtiğimiz hafta Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le görüştüğünü ve Meşal’i Husi Hareketi’ni desteklemesi için ikna ettiğini öne sürdü.

     

    Kudüs Ordusu Komutanının, İran’ın Yemen’deki Husi grubuna doğrudan yardım edemediğini belirttiğini ve Hamas’tan bu konuda rol almasını istediğini belirten gazete, İran’la Hamas arasında varılan anlaşmaya göre İran’ın maddi destekleri Hamas’a ulaştıracağını, Hamas’ın da bunları Yemen’e nakledeceğini yazdı.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in önce İran’ın bu önerisini kabul etmek istemediğini belirten gazete, ancak Halid Meşal’in Yemen ve Suudi Arabistan ordusunun Sa’da kentinde işledikleri cinayetlere ilişkin görüntüleri izlemedikten sonra bundan çok etkilendiğini ve İran’ın önerisini kabul ettiğini öne sürdü.

     

    Habere göre Halid Meşal, görüşmeden sonra Hamas’ın Yemen’deki Temsilcisi Cemal İsa’dan Sa’da kentinde savaşan İranlılara ve Hizbullah üyelerine yardım etmesini ve Yemen’deki Arapça bilen İranlılara Filistin pasaportu sağlayarak onların giriş çıkışlarda sorun yaşamamasını temin etmesini istedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel