• 12/04/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen’deki muhalif Husi Hareketi, Suudi ordusunun Yemen’de fosfor bombası kullandığına dair güçlü delilere sahip olduğunu açıkladı.




    YDH- Yemen’deki muhalif Husi Hareketi, Suudi ordusunun Yemen’de fosfor bombası kullandığına dair güçlü delilere sahip olduğunu açıkladı.

     

    Lübnan’dan yayın yapan el-İntikad internet sitesi, Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam’ın Suudi ordusunun Yemen’in kuzeyindeki halka karşı fosfor bombaları ve zehirli gaz kullandığına dair güçlü delillere sahip olduğunu açıkladığını yazdı.

     

    Suudi ordusunun Yemen’in kuzeyinde kullandığı silahlarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen el-Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Suudi Arabistan’ın Yemen’in kuzeyindeki Sa’da, Umran ve Huccet kentlerini havadan ve karadan bombalamayı sürdürdüğünü belirtti.

     

    Suudi bombardımanı sonucu tarım alanlarının ve çiftliklerin de yandığını belirten Abdusselam, çatışma bölgelerinden oldukça uzak olan Sakeyn ve Mezab bölgelerinde bile çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yüzlerce kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

     

    Suudi ordusunun sınırdan kilometrelerce uzakta bulunan Sa’da ve Huccet kentleriyle Umran kenti yakınlarındaki Mezab yerleşim bölgelerini bombaladığını belirten Abdusselam, Suudi Arabistan’ın kendi sınırlarını korumak için operasyon düzenlediği yönündeki iddialarını da yalanladı.

     

    Öte yandan Uluslar arası Af Örgütü’nün Ortadoğu Temsilcisi Bayan Dina el-Memun, Suudi ordusunun Yemen’in kuzeyindeki halka karşı fosfor bombaları kullandığını belirterek bölgedeki durumun endişe verici olduğunu söyledi.

     

    Uluslar arası Af Örgütü’nün Suudi Arabistan Savunma Bakanlığından fosfor bombaları konusunda açıklama istediğini beliren Bayan Memun, Suudi yönetiminden bu konuda henüz bir cevap alamadıklarını ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel