• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen hükümeti muhalifi el-Husi Hareketi, Suudi Arabistan’la esir değişimi yapmaları için gerekli gördükleri şartları açıkladı.




    YDH- Yemen hükümeti muhalifi el-Husi Hareketi, Suudi Arabistan’la esir değişimi yapmaları için gerekli gördükleri şartları açıkladı.

     

    İrna haber ajansına demeç veren Husi hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, içinde bulundukları siyasi şartlardan dolayı Suudi ordusundan ne kadar esir aldıklarını açıklayamayacaklarını belirterek Suudi yönetimiyle müzakere konusunda da bazı şartları olduğunu ifade etti.

     

    Suudi yönetimiyle esir değişimi müzakerelerine başlayabilmeleri için Suudi ordusunun Yemen topraklarına yönelik saldırılarını durdurması gerektiğini belirten Abdusselam, “Suudi yönetimi saldırılarını durdurmalı, Yemen ordusunun bize yönelik saldırılarda Suudi Arabistan topraklarını kullanmasına izin vermemeli ve bizim esirlerimizi serbest bırakmalıdır. Ayrıca Suudi Arabistan’da yaşayan ve bizi destekledikleri için tutuklanan Yemenliler de serbest bırakılmalıdır” dedi.

     

    Suudi yönetiminin saldırılarını durduracağına dair garanti vermesi durumunda kendilerinin de Suudi Arabistan’a ait dağlık bölgelerden çekileceklerini belirten Abdusselam, Suudi yönetiminden Yemen’in iç işlerine karışmamasını ve Yemen ordusuna verdiği desteği kesmesini istedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel