• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen’deki hükümet muhalifi el-Husi Hareketi, Suudi Arabistan’ın saldırılarını durdurması halinde Husi mislerinin Suudi topraklarından çekileceğini açıkladı.




    YDH- Yemen’deki hükümet muhalifi el-Husi Hareketi, Suudi Arabistan’ın saldırılarını durdurması halinde Husi mislerinin Suudi topraklarından çekileceğini açıkladı.

     

    Suudi Arabistan’ın Husi milislerine kendi topraklarından çekilmeleri konusunda süre vermesi üzerine Fransız haber ajansına açıklamada bulunan Husi hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Suudi ordusunun saldırılarını durdurması halinde Husi milislerinin de Suudi topraklarından çekilmeye hazır olduğunu söyledi.

     

    Prens Sultan bin Abdulaziz, Salı günü el-Husi milislerinin Suudi Arabistan’ın el-Cebiriye bölgesini kontrolü altına aldığını itiraf ederek Husi grubuna bu bölgeden çekilmeleri konusunda 24 saat süre verdiklerini belirtmiş aksi takdirde yo edileceklerini söylemişti.

     

    Husi Hareketi Sözcüsü Abdusselam, Suudi Arabistan’la yaşadıkları sorunun toprak veya sınır sorunu olmadığını belirterek Husi milislerinin Suudi Arabistan topraklarında yalnızca Yemen ordusunun saldırılarına direnmek için bulunduklarını söyledi.

     

    Suudi Arabistan’la iyi komşuluk ilişkilerinden yana olduklarını belirten ve masum insanların kanının akmaması için Suudi ordusunun mevzilerinden çekilmesi yönünde bir şart koşmadıklarını söyleyen Abdusselam, Suudi yönetiminden istedikleri tek şeyin saldırıların durdurulması olduğunu ifade etti.

     

    Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, “Çözüm son derece basittir, Bis Suudi yönetimiyle diyalog bile istemiyoruz. Çünkü bir grupla, bir ülke arasında diyalog söz konusu olamaz” dedi ve Suudi yönetiminin iyi komşuluk ilişkilerine saygılı olması ve saldırılarını durdurması halinde Suudi topraklarından çekilmeye hazır olduklarını söyledi.

     

    Husilerin öldürülmesinin vacip olduğuna dair fetva veren Suudi müftüsünün açıklamasına da değinen Abdusselam, bu fetvanın siyasi olduğunu belirtti ve Suudi ordusunun bu tür fetvalara dayanarak Yemen halkına yönelik saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti.