• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, halkının onaylaması durumunda güney Sudan’ın bağımsızlığını tanıyabileceklerini açıkladı.




    YDH- Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, halkının onaylaması durumunda güney Sudan’ın bağımsızlığını tanıyabileceklerini açıkladı.

     

    İsna haber ajansının bildirdiğine göre ülkenin güneyinde bir konuşma yapan Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, güneyin kaderiyle ilgili gelecek yıl yapılması beklenen referandumda halkın güney Sudan’ın bağımsızlığına onay vermesi durumunda hükümetin de bunu destekleyeceğini ve güney Sudan’ın bağımsızlığını tanıyacağını söyledi.

     

    Hükümetinin kapsamlı barış anlaşmasının maddelerini uygulamanın garantisi olduğunu belirten Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, “Hükümet, Sudan’da barışın yerleşmesini istemekte ve ihtilaflar ne kadar şiddetli olursa olsun bunun savaşa dönüşmesini istememektedir” dedi.

     

    Sudan Halk Kurtuluş Hareketi Lideri Salva Kiir ise güney Sudan’ın gelecek yıl referandumla bağımsızlığını kazanması durumunda güneyde çıkarılacak petrolün boru hatlarıyla kuzey üzerinden ihraç edileceğini söyledi.

     

    Güney kuzey savaşının sona ermesinin beşinci yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yapan Salva Kiir, barış anlaşmasının tam olarak uygulanabilmesi ve sorunların çözülmesi için Ömer el-Beşir’le tam bir işbirliği içinde olma sözü verdiğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel