• 02/12/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Altı aydır muhalif el-Husi milisleriyle savaşan Yemen hükümeti, dün gece yarısı ateşkes ilan ettiğini açıkladı.




    YDH- Altı aydır muhalif el-Husi milisleriyle savaşan Yemen hükümeti, dün gece yarısı ateşkes ilan ettiğini açıkladı.

     

    Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, bir bildiri yayımlayarak, dün gece yarısından itibaren el-Husi milisleriyle ilan edilen ateşkesin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

     

    Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi de kontrolü altındaki milislere Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih tarafından ilan edilen ateşkese uymaları çağrısında bulundu.

     

    Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in “Altı Maddelik Ateşkesin Şartlarına Nezaret Kurulu” ile yaptığı görüşme sonrasında yayımlanan resmi bildiride “Daha fazla kan dökülmemesinin ve ülkenin kuzeybatısında barışın sağlanmasının zarureti göz önünde bulundurularak Perşembe gecesi saat 12’den itibaren bu bölgedeki askeri operasyonların durdurulması kararlaştırılmıştır” ifadesine yer verildi.

     

    Husi yanlıları, askeri operasyonların durdurulması için öngörülen altı maddelik ateşkes şartını daha önce kabul etmiş; ancak ateşkesin uygulanmasıyla ilgili ayrıntılar konusunda ihtilaflar ortaya çıkmıştı.

     

    Siyasi gözlemciler, Abdulmelik el-Husi’nin milislerini Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih tarafından ilan edilen ateşkese uymaya çağırmasının bu konudaki anlaşmazlıkların da giderilmiş olduğunu gösterdiğini ifade ediyorlar.

     

    

    Makaleler

    Güncel