• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suudi Arabistan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un ziyaretiyle İran’a karşı daha önce benzerine rastlanmayan sert açıklamalarda bulundu.




    YDH- Suudi Arabistan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un ziyaretiyle İran’a karşı daha önce benzerine rastlanmayan sert açıklamalarda bulundu.

     

    Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton’la düzenlediği ortak basın toplantısında İran’a uygulanan yaptırımların herhangi bir etkisinin olmadığını belirterek İran’ın nükleer programı konusunda acil bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.

     

    Yaptırımların etkisinin uzun vadeli olduğunu; ancak kendilerinin meseleye kısa vadeli baktıklarını belirten Faysal, “İran’ın nükleer programı konusunda tedrici değil, acil bir çözüm istiyoruz” dedi.

     

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran’a daha fazla yaptırım uygulanmasına bölge ülkelerinden destek aramak için çıktığı bölge tutunda Katar’ın ardından bugün de Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişti.

     

    Prens Suud el-Faysal, ABD’li meslektaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında bir gazetecinin “İran Hürmüz Boğazını kapatırsa tepkiniz ne olur?” şeklindeki sorusunu, “Hürmüz Boğazı’nın kapatılması, dünyaya karşı ilan edilmiş bir uluslar arası savaş olur” diyerek cevapladı.

     

    Suudi Arabistan’da daha önce olmadığı ölçüde sıcak karşılanan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Suudi Arabistan Kralı Abdulah’la, kralın çiftliğinde yaptığı görüşme sonrasında İran’ı içeride askeri bir diktatörlük uygulamakla, dışarıda da bölgeye tehdit oluşturmakla suçladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel