• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin Özerk Yönetimi Mahmud Ababs’ın, Ürdün’ün başkenti Amman’daki bir hastaneye kaldırıldığı bildirildi.




    YDH- Filistin Özerk Yönetimi Mahmud Ababs’ın, Ürdün’ün başkenti Amman’daki bir hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

     

    İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun haberine göre Filistin Özerk Yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, 75 yaşındaki Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas’ın iıkamet ettiği evinde düşerek yaralandığı için hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

     

    Abbas’ın hafif yaralandığını söyleyen Nebil Ebu Rudeyne, Filistin Özerk Yönetimi Liderinin Ürdün’deki hastanede birkaç gün dinleneceğini ifade etti.

     

    Mahmud Abbas’ı tedavi eden Ürdün’deki hastanenin doktoru Abdullah el-Beşir de Abbas’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve endişelenecek bir şeyinin bulunmadığını söyledi.

     

    1935 yılında doğan Mahmud Abbas, 2003 yılında Filistin Özerk Yönetimi Başbakanlığına getirilmiş; ancak dönemin Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Yaser Arafat’la yaşadığı görüş ayrılıkları sebebiyle bu görevinden azledilmişti.

     

    2004 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Başkanı olarak Yaser Arafat’ın ölümünden sonra onun yerine geçen Mahmud Abbas, 2005 yılında da Özerk Yönetim Başkanlığına seçildi.

     

    Mahmud Abbas, Özerk Yönetim başkanlığı süresi dolduğu halde Filistin Yasama Meclisi seçimlerinin yapılamaması sebebiyle halen Filistin Özerk Yönetimi’nin başkanlığını yürütüyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel