• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El Fetih örgütü, Batı Şeria ve Kudüs’te Yahudi yerleşim merkezi inşaatlarını durdurmadıkça İsrail’le barış müzakeresi yapmayacaklarını açıkladı.




    YDH- El Fetih örgütü, Batı Şeria ve Kudüs’te Yahudi yerleşim merkezi inşaatlarını durdurmadıkça İsrail’le barış müzakeresi yapmayacaklarını açıkladı.

     

    İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonuna demeç veren el-Fetih Sözcüsü Ahmed el-Assaf; İsrail, Yahudi yerleşim merkezi inşaatlarını durdurmadıkça ve Yahudi yerleşkelerini genişletmekten vazgeçmedikçe Tel Aviv rejimiyle görüşme masasına oturmalarının mümkün olmadığını açıkladı.

     

    İsrail’in yerleşke inşaatlarının uluslar arası konvansiyonlara ve 1967 topraklarında bir Filistin devletinin kurulması için yapılan anlaşmalara aykırı olduğunu belirten el-Fetih Sözcüsü, ABD’nin Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a müzakerelere yeniden başlaması için yaptığı baskılara da tepki gösterdi ve bu baskıların Filistin’in tutumunda bir değişikliğe yol açmayacağını ifade etti.

     

    Müzakerelerin yalnızca Filistinlilerin tutumuna ve şartlarına göre başlayabileceğini öne süren Ahmed el-Assaf, “işgal ettiği bölgelerde yerleşim merkezleri kurarak ve ırkçı duvar inşasını sürdürerek uluslar arası yasaları çiğneyen İsrail’in uluslar arası baskıların hedefi olması gerekiyor” diye konuştu.

     

    ABD’nin görüşmelerin başlayabilmesi için yerleşim merkezi inşaatlarının dört ay durdurulması yönünde vaatte bulunduğuna dair haberlere de değinen Filistinli yetkili, “şimdiye kadar Amerika’dan bu yönde bir resmi tutum açıklanmadı, biz görüşmeleri başlatabilmek için Amerika’dan resmi bir tutum açıklamasını bekliyoruz” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel