• 04/04/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Washington yönetimi bazı Amerikalı yetkililerin Hamas temsilcileriyle yaptıkları görüşmeleri doğruladığı bildiriliyor.




    YDH- Washington yönetimi bazı Amerikalı yetkililerin Hamas temsilcileriyle yaptıkları görüşmeleri doğruladığı bildiriliyor.

     

    Arapça yayın yapan el-Muhit adlı haber sitesinin bildirdiğine göre Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Amerikalı yetkililerle Hamas temsilcileri arasında yapılan görüşmeleri doğrulayarak ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bazı yetkililerin, bazı Hamas temsilcileriyle Katar’da ve Almanya’da çeşitli görüşmeler yaptığını açıkladı.

     

    Amerika’nın Arapça yayın kuruluşu Radyo Sawa da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley’nin bazı Amerikalı yetkililerle Hamas arasında görüşmeler yapıldığını belirttiğini ve “bunlar özel görüşmelerdi, bu görüşmelerde Amerika’nın mesajları Hamas yetkililerine iletildi. Washington’un Hamas konusundaki politikası bellidir ve Hamas Ortadoğu Dörtlüsü tarafından belirlenen şartlara bağlı olduğunu açıklamadıkça da bu politika değişmeyecektir” dedi.

     

    ABD’de yayımlanan Wall Street Jorunal gazetesi ise aralarında Obama hükümetiyle da bağlantısı bulunan bazı eski üst düzey Amerikalı yetkililerin birkaç ay önce üst düzey Hamas liderleriyle görüşmelerde bulunduğunu ve Hamas içerisinde görüşlerinin ABD yönetimine ulaştırıldığı yönünde bir umut oluştuğunu yazdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel