• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail’in Batı Şeria’daki on binlerce Filistinliyi yaşadıkları bölgelerden sürgün etme kararının Arap ülkelerinin sergilediği zayıflıktan kaynaklandığı bildirildi.




    YDH- İsrail’in Batı Şeria’daki on binlerce Filistinliyi yaşadıkları bölgelerden sürgün etme kararının Arap ülkelerinin sergilediği zayıflıktan kaynaklandığı bildirildi.

     

    Filistin’in Kurtuluşu için halk Cephesi Siyasi Büro Üyesi Ebu Ahmed Fuad, İsrail’in Bartı Şeria’daki on binlerce Filistinliyi yaşadıkları yerlerden çıkarma karının İsrail rejiminin yeni bir cinayeti olarak niteledi ve Arap ülkelerinin sergilediği zayıf tutumun İsrail’i bu konuda cesaretlendirdiğini söyledi.

     

    İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonuna demeç veren Ebu Ahmed Fuad, İsrail’in on binlerce Filistinliyi sürgün etme kararını Arap Birliği’nin Libya’da düzenlediği zirve toplantısından sonra aldığına dikkat çekerek “Arap Birliği zirvesinde Siyonist rejimin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik her gün artan hakaretlerine hiçbir tepki gösterilmediği gibi tam tersine sözde “Arap Barışı Planı”na bağlılık vurgulandı” dedi.

     

    İsrail’in sürgün kararı konusunda Filistin Özerk Yönetimi’ni de suçlayan Fuad, Filistin Özerk Yönetimi ile Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu’nun İsrail rejimiyle dolaylı müzakerelerde ısrarcı olmasını eleştirdi.

     

    İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, İsrail rejiminin söz konusu kararı bu hafta Kudüs’teki Filistinlilerle ilgili olarak uygulamaya koyacağını bildirdi.

     

    Arap Birliği’nden İsrail’in bu adımından sonra “Arap Barış Planı”nı geri alması gerektiğini belirten Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi Üyesi Ebu Ahmed Fuad, Filistinlileri de ortak bir tutum içinde davranmaya çağırdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel