• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin Özerk Yönetimi’nin İsrail’le müzakereleri kabul etmesinin üstünden bir hafta bile geçmeden İsrail, Kudüs’teki Filistinlilere ait evleri yıkma kararı aldı.




    YDH- Filistin Özerk Yönetimi’nin İsrail’le müzakereleri kabul etmesinin üstünden bir hafta bile geçmeden İsrail, Kudüs’teki Filistinlilere ait evleri yıkma kararı aldı.

     

    Filistin Özerk Yönetimi’nin İsrail’le “barış görüşmelerini” kabul etmesinin üstünden birkaç gün bile geçmeden İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitz, hiçbir gecikme olmaksızın doğu Kudüs’teki Filistinlilere ait evlerin yıkılacağını açıkladı.

     

    İsrail parlamentosunda konuşan Aharonovitz “şunu vurgulamak isterim ki Kudüs’teki Araplara ait evlerin yıkılmasını durduracak hiçbir engel bulunmamaktadır. Biz kesin olarak yarından itibaren yıkımlara başlayacağız” dedi.

     

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da Kudüs’ün Yahudileştirilmesi politikasına Tevrat’tan deliller getirdiği konuşmasında “Bu kentin İbranice ismi (Siyon) Tevrat’ta 850 defa tekrar edilmiştir. Bunun Arapça ismine ise çok az değinilmiştir. Buradan, bu kentin Yahudilere ait olduğu sonucunu çıkarabiliriz” dedi.

     

    İsrailli yetkililerin bu açıklamaları üzerine “Aharonovitz’in açıklamaları endişe vericidir ve barış müzakereleri sürecine zarar vermektedir” şeklinde açıklamada bulunan Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitz’in ifadelerinin adil ve kalıcı bir barışa değil, bölgedeki şiddetin artmasına sebep olacağını savundu.

     

    Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu ve el-Fetih Merkez Komitesi, geçtiğimiz pazartesi günü Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la yaptığı bir toplantıda Abbas’ın İsrail’le dolaylı müzakerelerin başlatılması yönündeki kararına onay vermişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel