İsrail’den, Rachel, Corrie, gemisine, s" /> İsrail’den, Rachel, Corrie, gemisine, s" /> İsrail’den Rachel Corrie gemisine s" /> İsrail’den Rachel Corrie gemisine s" /> İsrail’den Rachel Corrie gemisine s" /> İsrail’den Rachel Corrie gemisine s"> İsrail’den, Rachel, Corrie, gemisine, s">

İsrail’den Rachel Corrie gemisine s

İsrail’den Rachel Corrie gemisine s"> img
İsrail’den Rachel Corrie gemisine s YDH

YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’ye insani yardım götürmek üzere İrlanda’dan hareket eden Rachel Corrie gemisini tehdit etti.




YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’ye insani yardım götürmek üzere İrlanda’dan hareket eden Rachel Corrie gemisini tehdit etti.

 

İsrail’de yayımlanan Yediot Aharonot gazetesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Rachel Corrie gemisinin Gazze’ye doğru hareket halinde olduğuna ilişkin haberlere tepki göstererek “Hiçbir gemi, ne şimdi ne de gelecekte Gazze sahillerine ulaşamayacak” diye tehdit savurduğunu yazdı.

 

İsrail güvenlik kabinesinin olağanüstü toplantısında bir konuşma yapan Benyamin Netanyahu, İsrail’in Gazze’ye hiçbir geminin girmesine izin vermeyeceğini belirtti.

 

Netanyahu, İsrail askerlerinin gelen gemileri fark ettiği anda durdurarak Aşdod Limanı’na çekeceğini ve geminin yükünü boşaltacağını belirtirken İsrailli bir askeri yetkili de İsrail ordusunun gemileri durdurmak için her türlü adımı atacağını söyledi.

 

Dün Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair’le Gazze’ye insani yardım götüren gemilere düzenlenen saldırı ile ilgili bir görüşme yapan Netanyahu, Tel Aviv’in Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması için bir plan üzerinde çalıştığını söylemişti.

 

İsmini Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını önlemeye çalışırken 2003 yılında İsrail askerleri tarafından buldozerle ezilerek öldürülen Rachel Corrier’den alan geminin taşıdığı insani yardımla birlikte 15 insani yardım gönüllüsüyle Gazze’ye doğru hareket ettiği bildiriliyor.

 



Makaleler

Güncel