• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin Başbakanı İsmail Heniye, İsrail askerlerinin Özgürlük Filosu’nda döktüğü kanların İsrail’i abluka altına aldığını söyledi.




    YDH- Filistin Başbakanı İsmail Heniye, İsrail askerlerinin Özgürlük Filosu’nda döktüğü kanların İsrail’i abluka altına aldığını söyledi.

     

    Gazze halkıyla dayanışma için gelen Bahreynli bir heyeti kabul eden Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, “Özgürlük Filosu’nda İsrail askerleri tarafından katledilen kurbanların kanları, Siyonist rejimin abluka altına alınmasına sebep oldu. Gazze ablukasının kaldırılması İsrail rejimi için tek seçenektir” dedi.

     

    Arap dünyaının, İslam dünyasının ve uluslar arası toplumun Filistin halkıyla dayanışması sayesinde İsrail’in hukuki ve siyasi açıdan sorgulanmaya başlandığını belirten Başbakan İsmail Heniye, “Gazze Şeridi’ndeki ablukayı takviye eden güçler öyle bir aşamaya ulaştı ki bu abluka artık İsrail açısından bir soruna dönüştü; ama Gazze halak kendi haklarına ve ilkelerine bağlılığını sürdürüyor” diye konuştu.

     

    Gazze’ye yönelik saldırı, savaş ve yalıtma stratejisinin iflas ettiğini belirten İsmail Heniye, “Biz şu an Gazze ablukasının çöküşü adlı bir aşamaya tanıklık etmekteyiz” dedi.

     

    Başbakan İsmail Heniye, “Bu ablukayı bizim halkımıza dayatan güçler, bu ablukanın artık Gazze için değil, İsrail için bir sorun oluşturmaya başladığını hissetmeye başladı. Bugün artık İsrail, Özgürlük Filosu şehitlerinin kanıyla abluka altına alınmıştır” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel