• 07/11/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Dünyanın çeşitli ülkelerinden Gazze’ye uygulanan yasadışı ablukayı kırmak için gemiler yola çıkarılırken İsrailli bir milletvekili Lübnan’dan Gazze’ye yardım götürmeye hazırlanan geminin batırılması gerektiğini söyledi.




    YDH- Dünyanın çeşitli ülkelerinden Gazze’ye uygulanan yasadışı ablukayı kırmak için gemiler yola çıkarılırken İsrailli bir milletvekili Lübnan’dan Gazze’ye yardım götürmeye hazırlanan geminin batırılması gerektiğini söyledi.

     

    Dünyanın çeşitli ülkelerinden Gazze’ye uygulanan yasadışı ablukayı kırmak için gemiler yola çıkarılırken İsrail parlamentosunda gemilere yönelik tutum konusunda sert tartışmalar yaşanıyor.

     

    İsrailli medya kuruluşu Arutz Sheva’nın haberine göre İsrail parlamentosundaki Arap kökenli milletvekili Ahmed Tibi, Gazze’ye insani yardım götüren gemilerin engellenmemesini ve bu gemilerin Gazze’ye girmelerine izin verilmesini isterken, Yahudi milletvekili Michael Ben Ari, Gazze’ye insani yardım götürmeye hazırlanan Lübnan gemisinin batırılması gerektiğini belirterek “kendi bölgesindeki sularla ilgili karar almak ve hakimiyetini korumak İsrail’in hakkıdır” dedi.

     

    İsrailli milletvekili Michael Ben Ari, “Biz bu gemiyi batırarak onlara bizim deli olduğumuzu ve kendi haklarımızı korumak için gereken her şeyi yapabileceğimizi göstermeliyiz” derken, İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi de Gazze’ye insani yardım götüren gemilerin her ne şekilde olursa olsun engelleneceğini ve bu gemilerin Gazze limanına ulaşmasına izin verilmeyeceğini söylemişti.

     

    Öte yandan Libya’dan hareket eden “Kaddafi Kalkınma Kurumu”na ait yardım gemisinin taşıdığı insani yardımı Gazze’ye ulaştırmak üzere hareket ettiği bildiriliyor.

     

    Fransız Haber ajansının Trablus’tan bildirdiğine göre gemide bulunan kurum yetkilisi, şu an Girit adası yakınlarında bulunduklarını ve hedeflerinin iki gün sonra yüklerini Gazze limanına boşaltmak olduğunu belirtti ve “İsrail askeri bir müdahalede bulunursa ne yapacaksınız?” şeklindeki bir soruya da “Kaddafi Kalkınma Kurumu, herhangi bir tahrik veya kapışma olmasını istememektedir. Biz yanlıca yardımları Gazze’ye ulaştırmayı düşünüyoruz” diye cevap verdi.

     

    İsrail’in Gazze’ye yardım götürmek üzere Yunanistan’dan hareket eden Moldova bandıralı gemiye yönünü Mısır’a çevirmesi uyarısını yaparak aksi takdirde müdahale edeceği tehdidinde bulunduğu bildirilirken Ürdün Esnaf Federasyonu Başkanı Ahmed Armuti, 150 siyasi aktivistin yer aldığı 30 araçlık Ensar-1 konvoyunun ablukayı kırmak için Gazze’ye doğru yola çıkacağını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel