• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail Kanal-2 televizyonuna konuk olan ve Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin teyzesi olduğunu söyleyen Raşel Saade adlı bir kadın, Kaddafi’nin dini bütün bir Yahudi olduğunu söyledi.




    YDH- İsrail Kanal-2 televizyonuna konuk olan ve Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin teyzesi olduğunu söyleyen Raşel Saade adlı bir kadın, Kaddafi’nin dini bütün bir Yahudi olduğunu söyledi.

     

    El-Mustakbel el-Arabi’nin haberine göre İsrail Kanal-2 televizyonuna konuk olan ve kendilerini Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin teyzesi ve teyzesinin oğlu olarak tanıtan Raşel Saade ve Cuvetya Brown Kaddafi’nin Yahudi olduğunu öne sürdü.

     

    İsrailli program sunucusunun “Şimdi şu soruyu soralım acaba Kaddafi Yahudi kökenli mi? Siz ne zamandır Kaddafi’nin annesinin ve babasının Yahudi kökenli olduğunu biliyorsunuz?” sorusuna Kaddafi’nin teyzesi olduğunu söyleyen Raşel şu cevabı verdi: “İsrail’de babam ve büyük babam bize Kaddafi ailesiyle ile güçlü ilişkileri olduğunu söyledi. Kaddafi’nin annesi benim büyük annemin kız kardeşidir. Kaddafi’nin annesi asla Müslüman olmadı; Müslüman bir Arap şeyhe kaçtı. O, Yahudi olarak kaldı ve birinci kocasından bir Müslüman şeyhe kaçtı” diye cevap verdi.

     

    Kaddafi’nin teyzesinin oğlu olduğunu söyleyen Cuveyta Brown ise, “Büyük annemin kız kardeşinin birinci kocasından çocukları vardı. Kaddafi’nin babası bir yahudiydi. Kaddafi’nin annesi olan Yahudi bir kadınla evlenmişti. Onların da Muammer Kaddafi adlı bir Yahudi çocukları dünyaya geldi” dedi.

     

    Kaddafi’nin annesinin ilk kocasının (Kadadfi’nin asıl babası) eşine iyi davranmadığını bu yüzden de kadının oğlu Kaddafi ile Muhammed Bumniyar el-Kaddafi adlı bir Müslüman Arap şeyhine kaçtığını belirten Brown, Muhammed Bumniyar’ın Kaddafi’nin babası değil, vasisi olduğunu söyledi ve “Yahudi dinine göre Kaddafi tam anlamıyla bir yahudidir” dedi.

     

    Kaddafi’nin annesinin bir Yahudi olduğu konusunda hiçbir kuşkunun bulunmadığını, ihtilafın Kaddafi’nin babasının Yahudiliği konusunda yaşandığını belirten uzmanlar ise Muammer Kaddafi’nin 1915-1943 yılları arasında Fransız ordusunda hizmet veren ve Libya’ya giden Albert Berizusi adlı Fransız vatandaşı bir pilotun oğlu olduğu yönünde iddialar bulunduğunu ifade ediyorlar.

     

    Papers Mossad adlı kitabın yazarı Jack Taylor’un Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin annesinden dolayı Yahudi kökenli olduğunu yazarken, Kaddafi rejimi muhalifleri ise Jakob Nimrudi adlı bir Yahudi işadamıyla yakın ilişkisi olan Kaddafi’nin Talmud’daki bir bayram münasebetiyle her yıl 7 Nisan’da bir siyasi tutukluyu seçerek idam ettirdiğini söylüyorlar.

     

    

    Makaleler

    Güncel