YDH- İran’ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed Hazai, İsrail’den kendilerine yönelik bir saldırı olması durumunda Tel Aviv’in tamamını yakacaklarını söyledi.
YDH- El-Irakiye grubu dışındaki tüm Iraklılar hükümet kurma sürecinde Irak’ın iç işlerine müdahale edilmesine karşı çıkarken BM’nin Irak Temsilcisi Ad Melkert, tüm Iraklıları İyad Allavi’nin başbakanlığını kabul etmeye çağırdı.
YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı hükümeti kendilerinin kurmasına izin verilmemesi durumunda taraftarlarının ülkede bir şiddet dalgası yaratacağını açıkladı.
YDH- Bugün Suudi Arabistan’a ait bir uçakla Lübnan’a giden Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Lübnanlı yetkililerle üçlü görüşmelerde bulundu.
YDH- İran, Tahran’daki araştırma reaktörü için ihtiyaç duyulan yakıtın temin edilmesi durumunda yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirme faaliyetini durdurabileceğini açıkladı.
YDH- Hizbullah, Lübnan ve Filistin direnişine yönelik olmak üzere bölgesel güçlerin ve bölge dışı güçlerin, İsrail’in ve içerideki bazı kesimlerin rol aldığı tehlikeli bir komplonun hazırlandığını açıkladı.