İsrail’in Halep bombardımanı kolektif bir saldırı

img
İsrail’in Halep bombardımanı kolektif bir saldırı YDH

İsrail rejiminin dün gece Halep’i bombalayan savaş uçakları Ürdün hava sahasını kullandı; Halep ve İdlib’deki terörist gruplar da eş zamanlı olarak saldırıda bulundu.




YDH- ISW News’in Suriyeli askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre dün gece yerel saatle 01.45 Halep’i bombalayan İsrail savaş uçakları, Ürdün hava sahasını kullandı.

Askeri kaynaklar, Eserya bölgesi üzerinden gelen İsrail uçaklarının Halep’e saldırısıyla eş zamanlı olarak Halep’in batı kırsalı ile İdlib’deki terörist grupların da insansız uçaklarla Suriye ordusuna saldırı yaptığını açıkladı.

Yerel kaynaklar, İsrail uçaklarının Ürdün hava sayasını kullanarak terörist gruplarla yaptığı eş zamanlı saldırıda 33 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yapılan açıklamaya göre İsrail uçakları, Ürdün hava sahasını kullanarak Amerikan rejiminin işgali altındaki Tenef bölgesine geçti ve oradan ‘Badiye’ adı verilen çöl bölgesi üzerinden Halep’i bombaladı.  

İsrail rejimine ait savaş uçakları dün akşam saatlerinde Şam’ın Seyyide Zeyneb bölgesini de bombalamıştı.

Suriyeli kaynaklar, Halep’e yapılan dünkü saldırının İsrail rejiminin son yıllardaki en şiddetli saldırı olduğunu ifade etti.

     



Makaleler

Güncel