Şam bilançosu: 4 bin terörist ölü, 7 bin 500 tutuklu, 18 yabancı istihbaratçı esir

img
Şam bilançosu: 4 bin terörist ölü, 7 bin 500 tutuklu, 18 yabancı istihbaratçı esir YDH

YDH- Suriye güvenlik yetkilileri başkent Şam’da yapılan son operasyonlarda 4 bin teröristin öldürüldüğünü, 7 bin 500 teröristin tutuklandığını ve 18 yabancı istihbarat subayının da esir alındığını açıkladı.




 

YDH-Suriye güvenlik yetkilileri başkent Şam’da yapılan son operasyonlarda 4 bin teröristin öldürüldüğünü, 7 bin 500 teröristin tutuklandığını ve 18 yabancı istihbarat subayının da esir alındığını açıkladı.

Suriye istihbarat ve elektronik güvenlik uzmanı Mahir Yunus, Suriye güvenlik güçlerinin Şam’daki operasyonlarda son aşamaya geldiğini ve operasyonların çok yakında biteceğini açıkladı.

Kuveyt’te yayımlanan er-Rey gazetesi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e yakın kaynaklardan naklen Suriye Ulusal Güvenlik binasına düzenlenen bombalı saldırıdan sonra Şam’ın işgal edilerek yönetimin devrilmesini öngören planın Suriye istihbaratı ve ordusu sayesinde çökertildiğini yazdı.

Suriye istihbarat ve elektronik güvenlik uzmanı Mahir Yunus, Dampress haber sitesine yaptığı açıklamada operasyonların dış ve iç olmak üzere iki bölümden oluştuğunu belirtti.

İç operasyonlar sırasında yabancı istihbarat servisleri tarafından desteklenen terörist grupların komutanlarıyla birlikte Şam’a ulaşması sırasında Suriye ordusunun zayıf ve çözülmüş bir ordu görüntüsü verdiğini belirten Yunus, bunun terörist grupların yapısının, lider kadrosunun isim ve kod isimlerinin tespiti amacıyla bilinçli olarak yapıldığını söyledi.

Mahir Yunus şunları söyledi: “Bu unsurların çoğu el-Kaide örgütüne ve yabancı servislere bağlıdır. Bu kişileri izlemek mümkün değil, çünkü iletişimlerini Amerika ve İngiltere’nin kendilerine verdiği gelişmiş iletişim araçları ile sağlıyorlar ve bunların da kodları 24 saatte bir değişiyor. Suriye güvenlik güçleri bu kodları kaydetti ve onların iletişim frekanslarına nüfuz etmeyi başardı ama onları bir anda toptan yakalamak veya ortadan kaldırmak çok zordu.

İkinci öncelik ve ikinci sorun şu noktadaydı Suriye güvenlik güçleri terörist grupların son günlerde Şam’ın kenar semtlerine girişini bilmezden geldi, çünkü bu sayede terörist gruplar pusuya düşürüldü onlara kaçacak yer bırakılmadı, ya teslim olmak veya öldürülmek durumunda kaldılar.”

Terörist grupların koordinasyon içerisinde Şam’ın bazı semtlerini kontrol altına almaya çalışırken tuzağa düştüklerini belirten Mahir Yunus, “Hatta bazı noktalarda terörist gruplara yanlış istihbaratlar verildi. Onları destekleyen televizyonlar, önceden planlandığı üzere tek belli bir şey yayımlıyorlardı. Ama terörist gruplar sahada başka bir şey gördüler. Bu çelişkili durum, onların destek üsleriyle temas kurmalarına sebep oldu. Suriye güvenlik güçleri ise bu temaslara nüfuz edebilmeyi başarmıştı. Onlar yardım talep ettiler, hatta bu operasyonlarda yabancı istihbarat subayları da tuzağa düştü” dedi.

Mahir Yunus yapılan operasyonların sonuçlarına ilişkin şu rakamları verdi:

- Çeşitli milliyetlerden 640 terörist tutuklandı. Bunlar arasında Afganlı, Somalili, Iraklı, Lübnanlı, Yemenli, Suudi Arabistanlı, Kuveytli, Tunuslu, Libyalı ve Faslılar var. Tutuklu olanların bazılarının üstünde Batılı ülkelere ait pasaportlar bulunuyor.

- Bazı Arap ülkelerine ve yabancı ülkelere mensup 18 istihbaratçı tutuklandı. Bunlardan bazıları operasyonların lojistik komutasında görevliydi.

- Suriye kimliği taşıyan 4 bin terörist öldürüldü.

- 7 bin 465 terörist tutuklandı veya teslim oldu.

- Çok sayıda silah ve gelişmiş uydu haberleşme cihazı ele geçirildi.

Operasyonların büyük ölçüde tamamlandığını belirten Mahir Yunus, şu an geri kalanların takibinin yapılmakta olduğunu belirterek bu teröristleri destekleyen ülkeleri yakında ilginç sürprizlerin beklediğini söyledi.