Iraklı Direnişi’nden, İsrail ile “doğrudan savaş” kararı

img
Iraklı Direnişi’nden, İsrail ile “doğrudan savaş” kararı YDH

Iraklı direniş grupları son gelişmeleri gözden geçirmek ve Siyonist ordunun Güney Lübnan'a yönelik saldırılarına karşılık vermek üzere bir toplantı düzenledi.




YDH- ISNA haber analiz sitesinin bildirdiğine göre, Irak direniş grupları, son gelişmeleri ve Siyonist ordunun Güney Lübnan'a yönelik saldırılarına Irak direnişinin verdiği tepkileri gözden geçirmek amacıyla bugün Bağdat'ta iki saatlik bir toplantı düzenledi.

Bu toplantıda el-Nuceba, Ketaib-i Hizbullah, Ensarullah el-Avfia, Ketaib-i İmam Ali ve Ketaib-i Seyidüşşüheda direniş gruplarının komutanları ve temsilcileri hazır bulundu.

Söz konusu toplantının sonunda “Siyonist rejimin herhangi bir kara operasyonu başlatması durumunda Hizbullah'ı desteklemek için doğrudan savaşa girme” kararına varıldığı bildirildi.

Bu toplantıda, Iraklı direniş gruplarının Irak ve Suriye'den Siyonist rejimin mevzilerine yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarının devam etmesi kararının da alındığı bildirildi.

Irak Direnişi’nin komutanlarının son günlerde Hizbullah komutanlarıyla son gelişmeleri koordine etmek ve gözden geçirmek amacıyla temaslarda bulunduğu kaydedildi.

Aksa Tufanı operasyonunun başlamasından sonra Irak İslami Direnişi’nin Gazze ve Lübnan'daki direniş gruplarını desteklemek amacıyla Siyonist rejimin bölgedeki mevzilerine 158 saldırı düzenlediği belirtildi.

Bu saldırıların Gazze Şeridi'ne ve Lübnan’a yönelik saldırılar durana kadar devam edeceği vurgulandı.

Iraklı direniş gruplarının toplantı haberinin yayınlanmasıyla eş zamanlı olarak, bölge medyası direniş güçlerinin işgal altındaki Filistin sınırları yakınında konuşlandığını bildirdi.

El-Cezire kanalı, İsrail ordusunun Suriye, Irak ve Yemen'den yaklaşık 40 bin askerin Golan Tepeleri bölgesine gelişini endişeyle takip ettiğini ve Nasrullah'ın “çağrısını” beklediğini iddia etti.

Birkaç gün önce Yahudi Haberleri Sendikası (JNS) tarafından yayınlanan bir haberde de Suriye'deki “İran destekli Şii direnişçilerin” savaşta kritik bir rol oynayacağını duyurmuştu. Ancak şimdiye kadar direniş güçlerinin işgal altındaki Filistin sınırları yakınına konuşlandırılmasıyla ilgili daha fazla ayrıntı yayınlanmadı.

Suriye, İran ve Lübnanlı askeri yetkililer de bu haberlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar.

Deyr ez-Zor'un doğusundaki yerel medya ise son günlerde direniş güçlerinin önce Suriye'nin el-Kasir bölgesine, ardından da Lübnan'a gönderildiğine dair haberler geçmekte. Fakat bu bilgilerin henüz teyit edilmediği belirtildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Suriye'nin güneyindeki Deraa vilayetindeki Batı destekli silahlı gruplar tarafından bugün yapılan bir açıklamada ise “Şam'a karşı geniş çaplı askeri operasyonların başladığı” ilan edildi.

.