İran ve Suriye heyetleri Rusya’da

img
İran ve Suriye heyetleri Rusya’da YDH

YDH- İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının Moskova’da Rus yetkililerle Suriye’de yaşanan son gelişmeleri ele aldıkları bildirildi.




 

YDH- İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının Moskova’da Rus yetkililerle Suriye’de yaşanan son gelişmeleri ele aldıkları bildirildi.

İran televizyonunun haberine göre İran Dışişleri Bakan Yardımcılarından Hüseyin Emir Abdullahiyan, Rus meslektaşı Mihail Bugdanov’la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada İran ve Rusya’nın Suriye’ye yönelik Batı ve Arap komploları karşısında benzer bir tutuma sahip olduğunu belirtti.

Emir Abdullahiyan, Rus yetkililerle yaptıkları görüşmede Batılıların ve Arap ülkelerinin Suriye’deki terörist grupları silahlandırmasından duyulan kaygının dile getirildiğini belirterek Tahran ve Moskova’nın Suriye’ye dış müdahaleye karşı olduğunu söyledi ve “bazıları orman kanunu hakim kılarak uluslar arası yasaları çiğneyip Suriye halkı adına bu ülkeye ne yapması gerektiğini dayatmaya çalışmaktadır” dedi.

Rus yetkililerle yaptıkları görüşmede BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın istifasını da ele aldıklarını belirten Abdullahiyan, Rus yetkililerle Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in reformları çerçevesinde ulusal uzlaşma hükümeti kurularak halkın taleplerinin yerine getirilmesi için 6 maddelik Annan planının uygulanmasının en iyi siyasi çözüm yolu olduğu konusunda görüş birliği içerisinde olduklarını açıkladı.

Suriye’deki terörist eylemlerin önlenmesi ve el-Kaide ve benzeri terörist grupların Suriye’ye girişlerinin durdurulması gerektiğini belirten Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye güvenlik güçlerinin halkın can güvenliğini koruması için terörist gruplarla mücadele etmekten başka çaresinin olmadığına dikkat çekti.