Halep’i bombalayanlar teröristler, hükümet bizi korudu

img
Halep’i bombalayanlar teröristler, hükümet bizi korudu YDH

YDH- Çok uluslu terörist grupların Halep’e saldırıları sebebiyle kentten ayrılmak zorunda kalan Suriyeliler, medyadaki haberlerin aksine kentin ordu tarafından değil teröristler tarafından bombalandığını açıkladı.




 

YDH-Çok uluslu terörist grupların Halep’e saldırıları sebebiyle kentten ayrılmak zorunda kalan Suriyeliler, medyadaki haberlerin aksine kentin ordu tarafından değil teröristler tarafından bombalandığını açıkladı.

Halep'te yükselen tansiyon, Haleplilerin şehri terk etmesine neden oldu. Halep'i terk edenler arasında Ermeniler de var.

Ermenistan, Halep'te yaşayan Ermenilerin nakli için sefer sayısını artırdı. Ermeniler, özel uçaklarla Halep'teki Ermenileri Erivan'a naklediyor.

Erivan havaalanına ulaşan Ermenileri, BBC kameraları karşıladı. Halep'te yaşananlar hakkında bilgi veren Ermeniler, Halep'te yaşanan gerçeklerle televizyonların sunduğu haberlerin farklı olduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan Halepli bir Ermeni, şunları söyledi: Televizyonlarda size söylenenlere inanmayın. Teröristler, vatandaşlara karşı güç kullanıyor. Hükümet de bölgeyi onlardan temizliyor. Herkes, bizlerin bombardıman altında yaşadığımızı sanıyor. Fakat bu doğru değil. Teröristlerin bombalı saldırıları vardı. Fakat hükümet, bizi koruyordu. Hükümet bize ateş açmıyordu.”

Başka bir Ermeni ise "Durumumuz berbat. Tanrı’nın izniyle, bir iki hafta içerisinde her şey  daha iyi olur" dedi.

Diğer bir Ermeni ise "Durum gerçekten de çok kötü. Günlerdir zor şartlar altında yaşadık. Bize, "bu durumla baş edileceğini" söylemekteydiler" şeklinde konuştu.