PKK’dan Abdulbasıt Seyda’ya tepki

img
PKK’dan Abdulbasıt Seyda’ya tepki YDH

YDH- PKK, Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim muhalifi örgütün Başkanı Abdulbasıt Seyda’nın Suriye PKK’nın faaliyet alanı değildir şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.




 

YDH- PKK, Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim muhalifi örgütün Başkanı Abdulbasıt Seyda’nın Suriye PKK’nın faaliyet alanı değildir şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan Hevlati gazetesine demeç veren PKK liderlerinden Jiyan Ali, Abdulbasıt Seyda’nın PKK’ya görev tayin edemeyeceğini belirterek “Eğer Suriye’ye girersek bizim açımızdan yalnızca o bölgenin Kürtlerinin sözleri bağlayıcı olur, başka hiç kimsenin PKK ile ilgili açıklamalarının hiçbir önemi yoktur” dedi.

PKK’nın Arapların ya da Türklerin değil, Kürtlerin silahlı gücü olduğunu belirten Jiyan Ali, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı sıfatıyla Abdulbasıt Seyda’nın PKK’ya görev tayin edemeyeceğini söyledi.

Suriye’deki diğer siyasi gruplarla işbirliğine hazır olduklarını belirten Jiyan Ali, “Suriye Kürtleri bizden işbirliği isterse, onlara olumlu cevap veririz; ama şu ana kadar bizden böyle bir talepte bulunulmadı” dedi.

Jiyan Ali, PKK’nın Suriye kolu olarak nitelenen Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) ile ilgili olarak da “PYD bize yakındır; ama bizim bir parçamız değildir. Onlar kendilerine özgü bir siyaset izliyorlar” diye konuştu.

ABD, Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimi ile İstanbul’da kurulan Suriye yönetimi karşıtı Ulusal Konsey adlı örgütün Başkanı Abdulbasıt Seyda, Hevlati gazetesine verdiği demeçte “Suriye, PKK’nın faaliyet alanı değildir, onlar Suriye’de kendi bayraklarını asamazlar” demişti.