Şam’daki savaş üç cephede devam ediyor

img
Şam’daki savaş üç cephede devam ediyor YDH

YDH- Suriye ordusu ile silahlı gruplar asında başkent Şam’da yaşanan savaşın üç cephede sürdüğü bildirildi.




 

YDH-Suriye ordusu ile silahlı gruplar asında başkent Şam’da yaşanan savaşın üç cephede sürdüğü bildirildi.

El Alem televizyonu, Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında Şam çevresinde yaşanan savaşın Şam havaalanının kuzeyi, Daraya ve Cober’de devam ettiğini bildirdi.

Suriye sorununa siyasi çözüm bulunması yönündeki söylemlerin bir süredir azaldığına dikkat çeken el-Alem televizyonu, yoğun çatışmaların yaşandığı bu üç bölgede aralarında farklı ülkelerden kişilerin de bulunduğu yüzlerce militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Şam havaalanı yolu çevresindeki operasyonlara katılan Suriyeli bir askeri yetkili, “düzenlenen operasyonlarda çeşitli Arap ülkelerinden ya da başka ülkelerden gelmiş yüzden fazla silahlı militan öldürüldü ve çok sayıda silah ele geçirildi, çatışmalar hala devam ediyor” dedi.

Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasındaki en yoğun çatışmaların Şam’ın Cober semtinde olduğunu belirten el-Alem televizyonu, buranın Nusra Cephesi militanlarının toplanma yeri olan Duma’ya yakınlığından dolayı en tehlikeli cephe olduğunu bildirdi.

Öte yandan silahlı grupların halkının devlet yanlısı tutumu sebebiyle şimdiye kadar şiddet olaylarının yaşanmadığı Humus’un Tel Kelah ilçesine bağlı el-Burc beldesine girdiği ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişiyi, yerlerini terk etmeyi reddettikleri için öldürdükleri bildirildi.