Hasan Fadlullah: Lübnan direnişi sarsılmaz ve kararlı

img
Hasan Fadlullah: Lübnan direnişi sarsılmaz ve kararlı YDH

Hizbullah milletvekili Hasan Fadlullah, Lübnan direnişinin sağlam ve kararlı olduğunu vurgulayarak, İsrail'in hedeflerine ulaşmasını engelleyeceklerini belirtti.




YDH - Lübnan Direnişe Sadakat Bloğu üyesi Milletvekili Hasan Fadlullah, el-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada direniş cephesinin güçlü ve sarsılmaz olduğunu dile getirdi. Fadlullah, şehit Seyyid Nasrullah'ın direnişi her türlü olasılığa karşı hazırladığını ve uzun vadeli planlar yaptığını vurguladı.

Fadlullah, "Moralimiz yüksek, gerekli olan şey kararlılık, azim ve sebattır," ifadelerini kullandı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik olası kara harekâtı tehdidi hakkında Fadlullah, "Düşmanla sahada karşılaştığımızda, onun direnişten ve mücahitlerden nasıl kaçtığını çok iyi biliyoruz," değerlendirmesini ypatı.

Fadlullah, sözlerine şöyle devam etti: "Sahada ifade ettiğimiz iradeye sahibiz ve direnişimiz Nakura'dan Şebaa'ya kadar mücadele ediyor. Direniş cephesi güçlü ve sarsılmazdır."

Milletvekili ayrıca, "Direniş kararlı bir duruş sergiliyor ve ABD ile Batılı müttefikleri tarafından desteklenen düşmanla yüzleşmeye devam edecektir," diye ekledi.

"Bizim mücadelemiz, düşmanın hedeflerine ulaşmasını engellemektir," diyen Fadlullah, şu anın 'yüzleşme ve kararlılık anı' olduğunu ve 'önceliğin halkımıza, ülkemize ve Filistin halkına yönelik saldırganlığı durdurmak olduğunu' vurguladı.

Nasrullah'ın İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği saldırıda şehit edilmesine de değinen Fadlullah, "İnancımız, irademiz ve kararlılığımız var. Seyyid Nasrullah'ın kanı, savaşmaya hazır yüz binlerce direnişçinin damarlarında akıyor," vurgusunu yaptı.

Milletvekili, "Seyyid Nasrullah'ın kaybına rağmen, liderlerimizin karakteri şehadet ya da zafere kadar sahada savaşmaktır," diye konuştu.

Lübnan direnişinin İsrail'e karşı yaptığı fedakârlıklarla ilgili olarak Fadlullah, "Fedakârlıkların boyutu ne olursa olsun, bu direniş yenilmeyecek ve İsrail'le yüzleşmeye devam edeceğiz," diyerek, "Direnişin faaliyetleri hiçbir zaman durmadı, yapısı hiçbir zaman sarsılmadı ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlığını önlemekle ilgileniyoruz," yorumunda bulundu.

Fadlullah, sahadaki askeri ve stratejik operasyonların durumuna ilişkin olarak da şunları söyledi: "Bugün yeni bir aşamaya geçtik ve direniş sahada varlığını sürdürüyor. Direniş, yapısı, mevzileri ve silahlarıyla uyumludur, sağlamdır ve savaşın ortasında ülkesini savunuyor."

Milletvekili aynı zamanda, "Yaşanan her şeye rağmen direniş, (Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı) Şeyh (Naim) Kasım'ın mesajıyla aldığı tüm önlemleri açıkça duyurdu," dedi.

"Şehit Seyyid Nasrullah 30 yıl boyunca bu hareketi hiçbir acil durum sarsamasın diye yönetti," diye devam eden milletvekili, "Seyyid Nasrullah direnişi her türlü olasılığa karşı hazırladı ve bizim için uzun vadeli bir gelecek planladı," diye vurguladı.

"Şehit Nasrullah, ulusuna, halkına, vatanına, Filistin'e ve Gazze'ye bir insanın sunabileceği en değerli şeyi sundu," diyen Fadlullah, "Allah'ın dediği gibi, şerefli şehitler kervanına katılmak için şehit olarak yükseldi. Çok sevilen ve değerli bir lideri ve bölge liderini kaybettik," diye ekledi.