Yemen'den somut destek: Yemen, 1 Amerikan MQ-9'unu daha düşürdü

img
Yemen'den somut destek: Yemen, 1 Amerikan MQ-9'unu daha düşürdü YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri Tuğgeneral Yahya Seri kısa bir süre önce Yemen semalarında yeni bir Amerikan uçağının düşürüldüğünü duyurdu.




YDH- Yemen haber ajansı YemNews'a göre, ABD ordusu Yemen'de insansız hava aracı düştüğünü doğruladı.

Associated Press, ABD ordusunun insansız hava aracının düşürüldüğünü doğruladığını ancak ek bilgi veremediğini bildirdi. 

Bu itiraf, Tuğeneral Yahya Seri'nin Amerikan insansız hava aracının Yemen'in kuzeyindeki Saada vilayetinde düştüğünü bildiren açıklamasının ardından geldi. 

Seri, bu somut desteğin, Gazze'ye destek operasyonlarının başlamasından bu yana güçleri tarafından düşürülen 11'inci MQ-9 uçağı olduğunu kaydetti. 

Konuyla ilgili bir gelişme olarak Yemen Silahlı Kuvvetleri İHA'nın düşürüldüğünün açıklanmasının ardından İsrail'e yönelik operasyonlarını tırmandırma tehdidinde bulundu.

Tuğgeneral Seri yaptığı açıklamada, “Hava savunması, Saada Valiliği hava sahasında düşmanca görevler yürüttüğü sırada bir Amerikan MQ-9 uçağını düşürmeyi başardı” dedi ve ''Saada'da hava savunması tarafından düşürülen Amerikan uçağının ‘vaat edilen zafer ve kutsal cihat’ savaşındaki 11. uçak olduğunu” açıkladı.

Seri, Hudeyde'ye yönelik son Siyonist saldırının ayrıntılarına değinerek, “İsrailli düşman, Amerikan desteğiyle dün Hudeyde Valiliğindeki liman ve elektrik santrali de dahil olmak üzere çeşitli sivil tesislere 17 saldırı düzenledi” dedi.

Tuğgeneral, “İsrail'in Hudeyde'deki sivil tesislere yönelik saldırısının 5 vatandaşın şehit olmasına ve 57 kişinin de yaralanmasına yol açtığına” dikkat çekti.

Ayrıca “İsrail saldırganlığının Yemen halkını silahlı kuvvetleri aracılığıyla Filistin ve Lübnan halklarına karşı görevlerini yerine getirmekten caydırmayacağını” belirterek, önümüzdeki dönemde suçlu İsrail düşmanına karşı askeri operasyonları tırmandırarak Hudeyde saldırganlığına karşılık verme sözü verdi.