Devrim Muhafızları: Operasyonda çok sayıda İsrail jeti imha edildi

img
Devrim Muhafızları: Operasyonda çok sayıda İsrail jeti imha edildi YDH

Tuğgeneral İbrahim Cebbari, Devrim Muhafızları'nın İsrail rejiminin hava savunma sistemlerine yönelik eş zamanlı siber ve elektronik savaş operasyonları yürüttüğünü söyledi.




YDH- İran Devrim Muhafızları Komutanı'nın Danışmanı Tuğgeneral İbrahim Cebbari, İran'ın İsrail askeri hedeflerine yönelik son füze saldırısının çok sayıda İsrail F-35 savaş uçağının imha edilmesiyle sonuçlandığını açıkladı.

Bugün Tahran'da düzenlenen bir konferansta konuşan Cebbari, İran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği ‘Sadık Vaat 2’ Operasyonu sırasında fırlatılan füzelerin %90'ının belirlenen hedefleri başarıyla vurduğunu belirtti.

Cebbari, füze saldırısının yanı sıra Devrim Muhafızları'nın eş zamanlı olarak İsrail rejiminin hava savunma sistemlerine yönelik siber ve elektronik savaş operasyonları yürüttüğünü ve füzelerin kritik hedefleri tam isabetle vurmasını sağladığını belirtti.

General ayrıca, İran'ın balistik füzelerinin İsrail'in önemli askeri üslerini ve F-35 hangarlarını hedef aldığını ve bunun sonucunda çok sayıda savaş uçağının imha edildiğini belirtti.

Cebbari, İran'ın saldırısını önlemek için gelişmiş savunma önlemleri almalarına rağmen İsrail ve ABD'nin gafil avlandığının altını çizdi.

ABD’nin Gazze, Lübnan ve Yemen’de yaşananların arkasında olduğunu ve İsrail’i desteklediğini belirten Tuğgeneral İbrahim Cebbari, ayrıca, “Siyonist rejim bize karşı savaş başlatacak kapasitede değil ve güçlerimiz karşılık vermeye tamamen hazır” açıklamasında da bulundu.

İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırısı İsrail'in Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ve Devrim Muhafızları Generali Abbas Nilfuruşan'a yönelik suikastlarına misillemeydi.

Sadık Vaat 2 Operasyonu, İran'ın, işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail askeri ve istihbarat tesislerine en az 200 balistik füze fırlatmasına sahne olmuştu.

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından ateşlenen füzeler Tel Nof, Nevatim ve Hatzerim'deki üç hava üssü de dahil olmak üzere İsrail'in stratejik askeri tesislerini hedef almıştı.

DMO yaptığı açıklamada, füze saldırılarının Tel Aviv çevresindeki “üç askeri üssün” yanı sıra hava ve radar üslerini hedef aldığını doğruladı ve füzelerin “yüzde 90'ının” hedeflerini vurduğunu sözlerine ekledi.

DMO'ya göre, Nevatim üssünde F-35 savaş uçakları, Hatzerim üssünde ise şehit Seyyid Nasrullah suikastında kullanılan F-15 savaş uçakları bulunuyor.

Associated Press (AP) tarafından yayınlanan uydu görüntüleri İran saldırıları sonucunda Nevatim üssünde meydana gelen hasarı gözler önüne serdi. İran operasyonunun ardından çekilen görüntülerde, ana pistin yakınındaki bir dizi binanın çatısında büyük bir delik görülürken, binanın etrafına dağılmış büyük enkaz parçaları da görülebiliyor.

Açıklamada İsrail'in Sadık Vaat 2 Operasyonuna karşılık vermesi halinde “şiddetli sonuçlarla karşılaşacağı” uyarısında bulunuldu.

İsrail işgal rejimi karşılık vermekle tehdit etse de İranlı yetkililer herhangi bir eylemin Tahran tarafından sert, orantılı ve hesaplı bir yanıtla karşılanacağı konusunda uyarıda bulundu.