Hizbullah'ın saldırısında en az 4 ölü, 20 yaralı yerleşimci

img
Hizbullah'ın saldırısında en az 4 ölü, 20 yaralı yerleşimci YDH

Yaklaşık 200 roket ve insansız hava aracı (İHA) kuzey bölgesini hedef alırken İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun konutu da saldırıya uğradı; bir yerleşimcinin öldüğü bildiriliyor.




YDH- Jerusalem Post'a göre, Cumartesi günü Akka'da yoğun roket ateşi sırasında Hizbullah'a ait bir roketin aracına isabet etmesi sonucu dört yerleşimci ölürken, İsrail ordusu saat 14:30'a kadar grup tarafından en az 180 roket fırlatıldığını bildirdi. 

Bir İHA İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun konutunu hedef aldı, İsrail medyası Netanyahu ve eşinin evde olmadığını iddia etti.

İsrailli bir yetkili İran'ın Netanyahu'ya suikast girişiminde bulunduğunu iddia etti.

Irak İslami Direnişi gerilimi tırmandırma sözü verdi

Sabah erken saatlerde doğudan fırlatılan bir insansız hava aracının Golan Tepeleri'ne düştüğünün tespit edilmesinin ardından Irak İslami Direnişi olayı üstlendi.

İsrail ordusu, bölgede sirenlerin çalmasının ardından kazayı rapor etti ve insansız hava aracının Suriye'den İsrail'e geçtiğini ve kaza sonucunda herhangi bir yaralanma rapor edilmediğini kaydetti.

Irak'taki İslami Direniş daha fazla tırmanma sözü verdi.

İsrailliler ek roketlerden yaralandı

İHA alarmları bu sabah erken saatlerde Gan Yashia, Olesh, Ametz, Bat Hefer, Yad Hana ve Netanya'nın batısındaki Emek Hefer'deki Barotaim de dahil olmak üzere birçok yerde tetiklendi. 

Kiryat Yam ve Hayfa'daki diğer bölgelerde sabah 7:00 civarında ek sirenler çaldı.

Sabah 7:30'da Taberiye ve yakın mahallelerde bir siren dalgası daha rapor edildi.

İsrail medyası Hayfa ve Batı Celile'ye düzenlenen roket saldırısında iki yerleşimcinin şarapnel parçalarından hafif ve orta derecede yaralandığını, Akka'da Hizbullah'ın roket ateşi sonucu dört yerleşimcinin öldüğünü iddia etti. 

Sağlık görevlileri yaralı yerleşimcileri Celile Tıp Merkezine taşıdı.

Kiryat Ata'ya da bir roket isabet etti ve aralarında 28 yaşında bir erkek yerleşimci ile 40'lı yaşlarda hafif şarapnel yaralanması olan bir yerleşimci çiftin de bulunduğu on yerleşimci yaralandı.

Davut'un Kırmızı Kalkanı (İsrail'in acil durum hizmetleri sağlayıcısı) raporlarına göre yaralılardan beşi anksiyete tedavisi gördü.