• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Basra Valisi Muhammed el-Vaili, İran’ın kendisini ve kardeşini suikast düzenleyerek öldürmek istediğini belirtti.




    YDH-Basra Valisi Muhammed el-Vaili, İran’ın kendisini ve kardeşini suikast düzenleyerek öldürmek istediğini belirtti.

     

    El-Arabiya televizyonuna demeç veren Basra Valisi Muhammed el-Vaili, Irak ordusundan ve merkezi hükümete bağlı istihbarat servisinden İran’ın kendisini ve kardeşini öldüreceği yönünde istihbaratlar geldiğini belirtti.

     

    Basra Valisi, İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazımi Kummi’nin Fazilet Partisi Lideri ile görüşmesinde Halkın Mücahitleri Örgütü’nün kendisini öldürmek istediğini söylediğini ifade ederek bunu ciddiye almadığını Halkın Mücahitlerinin kendisini öldürmekle hiçbir menfaat elde edemeyeceğini söyledi.

     

    İran büyükelçiliğini yasal sınırları aşan faaliyetlerde bulunmakla suçlayan Muhammed el-Vaili, birkaç defa Irak Dışişleri bakanlığıyla temas kurduğunu ve İran büyükelçiliği konusunda kendilerini uyardığını ifade etti.

     

    İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazımi Kummi ise Basra Valisi’nin açıklamalarının temelsiz olduğunu belirterek “Irak hükümeti, sürekli olarak İran’ın Irak’ın güvenliğine ve istikrarına son derece önemli katkılarda bulunduğunu açıklıyor. Basra Valisi, bu açıklamaları neye dayandırıyor, bilemiyorum” dedi.

     

    Basra Valisi’nin bu açıklamasının İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Irak ziyareti öncesinde yapılıyor oluşuna dikkat çeken Kummi, “bu tür açıklamaların iki ülke arasındaki iyi ilişkilere zarar vermeyeceğini Bağdat hükümeti de belirtti” diye konuştu.

     

    Fazilet Partisi tarafından desteklenen Basra Valisi Muhammed Vali’nin görevden alınması için Basra’da birçok defa gösteri düzenlenmişti.