• 02/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak İslami Yüksek Konseyi, 31 Ocak’ta yapılan yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre 14 ilin 11’inde önde olduğunu açıkladı.




    YDH- Irak İslami Yüksek Konseyi, 31 Ocak’ta yapılan yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre 14 ilin 11’inde önde olduğunu açıkladı.

     

    31 Ocak’ta yapılan il meclisi seçimleriyle ilgili olarak bir bildiri yayımlayan Irak İslami Yüksek Konseyi, kendisine bağlı Mihrap Şehidi koalisyonunun ilk sonuçlara göre 14 ilin 11’inde önde olduğunu belirtti.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi tarafından yayımlanan bildiride Mihrap Şehidi koalisyonunun ilk sonuçlara göre oyların yüzde 20 ila 25’ini kazandığı ve sonuçlarda büyük bir değişiklik olmaması durumunda Irak İslami Yüksek Konseyi’nin seçimden birinci veya ikinci parti olarak çıkacağı ifade edildi.

     

    Bu seçimde kazandığı oyların bir önceki seçimde kazandığı oylardan daha fazla olduğunu belirten Irak İslami Yüksek Konseyi, seçimlerin güvenli ve şaibesiz geçmiş olmasının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak illerin idaresi konusunda seçimlerde başarı kazanan diğer siyasi gruplarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

     

    Ajansların Irak seçimlerine ilişkin dünkü haberlerinde Başbakan Nuri el-Maliki’nin seçim listesinin önde olduğu belirtilmişti.

     

    Abdulaziz el-Hekim liderliğindeki Irak İslami Yüksek Konseyi, önceki il meclisi seçimlerinde 6 ilde başarı kazanmıştı.

     

    Irak Yüksek Seçim Kurulu, Kerkük’le Kürdistan Bölgesi’nde yer alan Erbil, Dohuk ve Süleymaniye illerinin dışında kalan 14 ilde yapılan il meclisi seçimlerinde 440 sandalye için 14 bin 431 adayın yarıştığını ve seçimlere katılımın yüzde 51 olduğunu açıklamıştı.