• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi içerisindeki iç ihtilafların derinleştiğini öne sürdü.




    YDH- Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi içerisindeki iç ihtilafların derinleştiğini öne sürdü.

     

    Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi ile ilgili bir haber analize yer veren el-Cezire’nin İngilizce kanalı, Mısır’da siyasi faaliyetleri yasak olmasına rağmen Müslüman Kardeşler hareketinin parlamentodaki sandalyelerin beşte birine sahip olduğunu belirterek Mısır rejimine yönelik en ciddi muhalefet hareketi olan Müslüman Kardeşler’in kendi içinde yaşadığı ihtilaflar sebebiyle ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

     

    Hasan el-Benna’nin 1928’de İslam şeriatını ihya etmek amacıyla kurduğu Müslüman Kardeşler hareketinin 1948’den beri Mısır rejimi tarafından sürekli baskı altında tutulduğunu hareketin ise 1970’li yıllardan itibaren şiddetten uzak durduğunu hatırlatan el-Cezire kanalı, Müslüman Kardeşler hareketinin son dönemde yaşlı ve genç kuşaklar arasında ciddi bir ihtilaf yaşadığını savundu.

     

    Müslüman Kardeşler hareketinin içerisindeki genç uşağın daha ılımlı bir siyasi çizgiyi savunduğunu ve bu yönelişin hareketin kazanımlarını etkileyebileceğini öne süren el-Cezire, Mısır’daki siyasi aktivistlerin Müslüman Kardeşler’in kendi kimliğini tanımlama konusunda bir tercihte bulunması gerektiğini söylediklerini ifade etti.

     

    Müslüman Kardeşlerin ya dini bir tebliğ hareketi ya da siyasi bir parti olması gerektiğini belirten el-Cezire televizyonu “Müslüman Kardeşler’in en büyük sorunu kendisini İslam’ın temsilcisi olarak görmesidir. Müslüman Kardeşler Hareketi’nin zayıf liderlik yapısı Mısır hükümetine bu hareketi sindirme imkanı vermektedir. Hareketin yüzlerce üyesi cezaevinde bulunmaktadır bu da şüphesiz Hareket’in önümüzdeki seçimlerdeki konumunu zayıflatmaktadır” yorumunu yaptı.