• 12/12/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suudi Arabistan basını, Yemen hükümet muhalifi el-Husi milislerinin el-Cebri askeri üssünü ele geçirdiği haberinin yalan olduğunu iddia etti.




    YDH- Suudi Arabistan basını, Yemen hükümet muhalifi el-Husi milislerinin el-Cebri askeri üssünü ele geçirdiği haberinin yalan olduğunu iddia etti.

     

    Suudi Arabistan basını, Suudi ordusuna dayandırdığı haberinde el-Husi milislerinin iki gün önce Yemen sınırındaki el-Cebri askeri üssüne saldırı düzenlediğini, ancak Suudi kara kuvvetlerine ait birliklerle hava kuvvetlerine mensup helikopterlerin, Husi saldırısını püskürttüğünü belirterek söz konusu üssün Husi milisleri tarafından ele geçirilemediğini öne sürdü.

     

    El-Husi Hareketi dün bir bildiri yayımlayarak Yemen sınırı yakınlarındaki Suudi Arabistan ordusuna ait el-Cebri askeri üssünü tamamen ele geçirdiklerini ve buradaki tüm silahlara ve askeri teçhizata el koyduklarını açıklamıştı.

     

    Konuyla ilgili olarak Fransız Haber Ajansı’na bir açıklamada bulunan el-Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, saldırı sırasında 200 kadar Suudi askerinin üsten kaçtığını ve Suudi ordusunun el-Cebri askeri üssünü geri almak için yaptığı operasyonun başarısız olması üzerine Perşembe günü üssü bombaladığını belirtti.

     

    Suudi Arabistan askeri yetkilileri ise Muhammed Abdusselam’ın iddialarını reddetti. Londra’da yayımlanan Suudi sermayeli Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren ancak adının açıklanmasını istemeyen bir Suudi yetkilisi, Husi milislerinin hiçbir ölü veya esir vermeden Suudi Arabistan sınırına yaklaşamayacağını savundu.

     

    El-hayat gazetesi de Suudi Arabistan ordusunun cumartesi günü Husi mevzilerini havadan ve karadan bombalayarak Husi milislerinin sınırdaki dağlık bölgeden yapacağı saldırıyı etkisiz bıraktığını yazdı.