• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Halk devriminin ardından çeşitli sebeplerle Tunus’ta ikamet etmekte olan İsrail vatandaşlarının İsrail’e geri döndüğü bildiriliyor.




    YDH- Halk devriminin ardından çeşitli sebeplerle Tunus’ta ikamet etmekte olan İsrail vatandaşlarının İsrail’e geri döndüğü bildiriliyor.

     

    El-Alem televizyonunun haberine göre İsrail’in Kanal-10 televizyonu, Tunus’ta yaşanan olaylarla ilgili yayımladığı bir programda Tunus’ta bulunan İsraillilerin son olayların ardından İsrail’e geri dönmeye başladıklarını duyurdu.

     

    Kanal-10 televizyonuna açıklamada bulunan İsrailliler, Tunus’taki durumun son derece karışık olduğunu belirterek yaşanan bunalımdan ötürü can güvenliklerinden endişe ettikleri için Tunus’tan ayrıldıklarını söylediler.

     

    Kanal-10 televizyonuna açıklamada bulunan Abraham Sufir adlı bir İsrailli, Tunus’ta her şey normale dönmeden bu ülkeye tekrar gitmeyeceğini belirtirken programa telefonla katılan Sar Haddad adlı bir Tunslu Yahudi, “bizim yaşadığımız bölgede durum sakin ve polis sürekli olarak bizi koruyor; ancak yaşanan olaylardan dolayı endişeliyiz” dedi.

     

    İsrail’in Kanal-10 televizyonu, yaklaşık olarak 2000 yahudinin yaşadığı Tunus’un en çok Yahudi barındıran Arap ülkesi olduğuna dikkat çekerek Tunus’taki Yahudilerin büyük bir çoğunluğunun Cerbe kentinde yaşadığını duyurdu.

     

    İsrail kabinesinin Tunus’taki Yahudileri İsrail’e nakletmeye yönelik bir plan üzerinde çalıştığını belirten Kanal-10, İsrail istihbarat örgütünün Zeynelabidin bin Ali’nin Tunus’tan kaçmasından hemen sonra bu ülkedeki Yahudileri İsrail’e taşıma konusunda çalışmaya başladığını ifade etti.

     

    Zeynelabidin bin Ali’nin ülkeden kaçmasından hemen sonra 20 Tunuslu Yahudinin İsrailli çeşitli örgütlerin yardımıyla İsrail’e getirildiğini belirten Kanal-10 televizyonu, halen yüzlerce yahudinin de İsrail’e göç etmeyi beklediğini öne sürdü.

     

    İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi ise 20 kişiden oluşan Tunuslu 6 yahudi ailenin devrimden hemen sonra İsrail’e göç ettiğini doğrularken Yahudi örgütleri Tunus’ta 500 yahudinin yaşadığını, bunların 110’unun Cerbe kentinde geri kalanının ise başkent Tunus’ta yaşadığını rapor ediyor.

     

    İsrail rejiminin kurulduğu 1948’den bugüne kadar 42 bin 300 Tunuslu yahudinin İsrail’e göç ettiğinin belirtildiği raporda, Tunuslu Yahudilerin bu ülkede kendilerine ait kurumlarının olduğu bildirildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel