• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- 20 yıldır sürgünde bulunan İslami Hareket Lideri Raşid el-Gannuşi’nin pazar günü ülkesi Tunus’a döneceği açıklandı.




    YDH- 20 yıldır sürgünde bulunan İslami Hareket Lideri Raşid el-Gannuşi’nin pazar günü ülkesi Tunus’a döneceği açıklandı.

     

    İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun haberine göre İslami Hareket (Nahda) partisi Sözcüsü Hüseyin Ceziri, 20 yıldır sürgünde bulunan İslami Hareket’in Lideri Raşid el-Gannuşi’nin önümüzdeki Pazar günü Tunus’a döneceğini açıkladı.

     

    20 yıldır İngiltere’de yaşayan İslami Hareket Lideri Raşid el-Gannuşi’nin hükümette herhangi bir güç veya paye sahibi olmak için Tunus’a dönmediğini belirten Ceziri, Gannuşi’nin sıradan bir vatandaş olarak ülkesindeki etkin gruplarla ilişki kurmak için döndüğünü söyledi.

     

    Raşid el-Gannuşi’nin ülkeye demokrasi ve özgürlüğün barışçı yollarla gelmesi için çalıştığını ve bu amaçla Tunus’a döndüğünü belirten İslami Hareket Sözcüsü devrik diktatör Zeynelabidin bin Ali döneminde yasaklanan partilerinin yeniden faaliyetlerine başlaması için başvuruda bulunacak olan Raşid el-Gannuşi’nin birkaç ay sonra yapılacak olan parti kongresinde başkanlık için aday olmayacağını söyledi.

     

    Raşid el-Gannuşi  liderliğinde Müslüman Kardeşler Hareketi’nin Tunus kolu olarak 1981’de kurulan İslami Hareket, 1989’da girdiği seçimlerde oyların yüzde 17’sini almayı başarmış, seçimlerin ardından Zeynelabidin bin Ali yönetimi İslami Hareket’i yasadışı ilan etmişti.

     

    Zeynelabidin bin Ali yönetimindeki Tunus mahkemesi, 1992 yılında Raşid el-Gannuşi ile İslami Hareket’in üst düzey yöneticilerini rejimi devirmek için komplo kurmak suçlamasıyla gıyabında müebbet hapse mahkum etmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel