• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Arap dünyasının önde gelen İslam alimlerinden Şeyh Yusuf el-Karadavi, Mısır güvenlik güçlerinden rejimin emirlerine itaat etmemelerini istedi.




    YDH- Arap dünyasının önde gelen İslam alimlerinden Şeyh Yusuf el-Karadavi, Mısır güvenlik güçlerinden rejimin emirlerine itaat etmemelerini istedi.

     

    El-Alem televizyonunun haberine göre Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi, Mısır halkının rejim karşıtı gösterilerine destek vererek güvenlik güçlerinin halka ateş açmasının haram olduğuna ilişkin bir fetva yayımladı ve Mısır güvenlik güçlerinden rejimin emirlerine itaat etmemelerini istedi.

     

    Mısır güvenlik güçlerini üstlerinin emirlerine itaatsizliğe çağıran Şeyh Yusuf el-Karadavi, halka ateş açma emrine uymanın devlet memuru olduğu gerekçesiyle izah edilemeyeceğini belirterek “kim ben memurum derse ben de ona sen Allah’ın kulusun öldürmek haramdır derim” diye konuştu.

     

    Katar’da yaşayan Mısır kökenli İslam alimlerinden Şeyh Yusuf el-Karadavi, Mısır halkının intifadasının değişime dönük bir rol oynamasını umduğunu belirterek bu intifadanın halkın özgürlüğünü ve insan haklarına ve onuruna dayalı taleplerinin elde edilmesine vesile olmasını dilediğini söyledi.

     

    Tunus’ta yaşananların büyük bir ders içerdiğini ve tekrar etmesi gerektiğini belirten Şeyh Yusuf el-Karadavi, Arap ülkelerinin özgürlüğe kavuşması gerektiğini söyledi.

     

    Mısır’da gösteri düzenleyen halkı takdir ettiğini belirten Karadavi, “Onlar Mısır’ın evlatlarıdır, onlar daha iyi bir gelecek istiyorlar ve bu da onların hakkıdır” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel