• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır ordusu komutanları ile Amerikalı askeri yetkililer arasında görüşmelere dikkat çeken Mısırlı muhalifler Mübarek rejiminin ilerleyen günlerde katliam yapmasından endişe ediyor.




    YDH- Mısır ordusu komutanları ile Amerikalı askeri yetkililer arasında görüşmelere dikkat çeken Mısırlı muhalifler Mübarek rejiminin ilerleyen günlerde katliam yapmasından endişe ediyor.

     

    El-Alem televizyonuna demeç veren Mısır’daki muhalif Nasıri Partisi yetkililerinden Muhammed Abdurrazık, rejim yanlısı grupların tehdit ve şiddet eylemleri yoluyla muhaliflerin moralini bozmaya çalıştığını belirterek “önümüzdeki günlerde Mübarek’in emriyle polis güçlerinin yeniden sokaklara çıkmasından ve şiddetli çatışmaların yaşanmasından endişe ediyoruz” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı yardımcılığına atanan Ömer Süleyman’ı Hüsnü Mübarek’in bir piyonu olarak niteleyen Abdurrazık, Mısır halkı artık Mübarek’i de onun piyonu Ömer Süleyman’ı da istememektedir. Mısır halkı Mübarek’in ve rejim liderlerinin 30 yıldır kendilerine yaşattığı acının hesabını sormak için yargılanmasını istemektedir” dedi.

     

    Müslüman Kardeşler Hareketi Liderlerinden Muhammed Ganim de el-Alem’e verdiği demecinde ordu komutanlarının halkı sindirmek için Amerikalılarla görüşmelerde bulunduğunu belirterek Batılılardan Mısır halkının taleplerine saygılı olmalarını beklediklerini söyledi.

     

    Hüsnü Mübarek’in vatansever ordu komutanlarını görevden aldığını belirten ve mevcut komutanları Amerikan ve Mübarek yanlısı olmakla suçlayan Ganim, ordu komutanlarından oluşan heyetlerin Amerika’da görüşmeler yapmakta olduğunu söyledi.

     

    Muhalif Gad Partisi liderlerinden Talat el-Halil de gösterilerin başladığı Süveyş kentinde polisin sert müdahalelerine rağmen rejim değişikliği talebiyle yapılan gösterilerin sürdüğünü belirterek ordunun şimdiye kadar halka ateş açmadığını söyledi.

     

    Mısır’da başlayan rejim karşıtı gösteriler birinci haftasına girerken Hüsnü Mübarek’in atadığı ve bugün göreve başlayan yeni kabinenin sert müdahalede bulunması ihtimaline rağmen muhalif gruplar salı günü Kahire’deki gösterilere milyonlarca kişinin katılacağını ifade ediyorlar.

     

    

    Makaleler

    Güncel